Breaking news

Vedetele de la “Splash!”, nevoite să filmeze câteva ore sub apă

Timp de câteva ore bune, cele 32 de vedete care vor concura la show-ul verii de la Antena 1, “Splash!  Vedete la apă”, au fost nevoite să filmeze sub apă.

vedete antena 1 - filmari sub apaCele 32 de vedete pe care le veți vedea, în curând, la Antena 1, în postura de concurenți în cel mai așteptat show al acestei veri – “Splash!  Vedete la apă” -, și-au arătat aptitudinile in ceea ce priveste inotul, la spectaculoasele filmări subacvatice de promovare a show-ului.

Vedetele s-au aruncat  îmbrăcate în bazin și așa au înotat minute bune sub apă, pentru realizarea impresionantelor spoturi. Timp de opt ore, echipa “Splash!” s-a mutat… sub apă!

E complicat sa faci astfel de filmari, in primul rand, pentru ca nu e un mediu in care suntem obisnuiti sa traim. In apa totul se transforma: luminile, felul in care respiri – prin tubul acela, si asta e destul de obositor… De asemenea, modelul nu se simte foarte confortabil intr-o asemenea ipostaza. Multora le-a fost teama si a trebuit sa-i convingem noi (n.n. cei doi scafandri care au filmat si fotografiat) ca sunt in siguranta, ca stam linga ei ca sa-i scoatem din apa, in caz ca li se intampla ceva. Din cauza ca le era foarte frica, multi concurenti au stat foarte aproape de noi, acolo, sub apa. Pe langa asta, in apa nu vezi, ci distingi. Ei nu ne vedeau pe noi, de aceea, de multe ori, inotau in diverse  directii, numai spre noi nu“, povesteste Mihai Stetcu, unul dintre cei doi scafandri.

Și dacă Sore, Ionuț Pitbull Atodiresei și Vladimir Drăghia și-au arătat măiestria în ceea ce privește înotul sub apă – de altfel, Vladimir este înotător de performanță -, mai dificil a fost pentru Daniela Crudu, Cătălin Oprișan, Iulian Barbu, cunoscut drept Piticul Porno, și Ruby să facă aceste inedite filmări.

Danielei îi este în continuare frică de apă și a stat mai mult ținându-se de marginea bazinului, cu toate că îl avea alături, pe tatăl ei, Nelu Crudu, care a încurajat-o în permanență.

Cătălin Oprișan, care a acceptat să participe la “Splash! Vedete la apă” în condițiile în care nu știe să înoate, s-a deplasat cu greu prin apă, “blindat” cu o curea de plute, care să îl ajute să se mențină la suprafața apei. Scafandrii l-au convins cu greu să își țină capul sub apă pentru câteva secunde.

Iulian Barbu nu a reușit să-și înfrângă nici el pe deplin teama de apă și, în loc să expire și să se scufunde, el lua aer în piept, ca să se mențină la suprafață, îngreunându-le astfel munca celor doi scafandri care au realizat fotografiile și imaginile video subacvatice. Nici lui Ruby nu i-a fost ușor să stea sub apă, nereușind nici ea, deocamdată, să-și învingă această fobie.

În schimb, Radu Valahu, campionul la skandenberg, a demonstrat o incredibilă mobilitate, la cele 147 de kilograme pe care le are. De asemenea, Doru Todoruț, solistul trupei Deepcentral  – care, după ce a suferit o accidentare la antrenamente, în urma căreia și-a rupt degetul mare de la piciorul drept și a trebuit să poarte o orteză timp de trei săptămâni -, a sărit curajos în apă, cu tot cu cârja care-l ajuta să se deplaseze, abandonând-o ulterior în apă. Foarte hotărâtă s-a aruncat în apă și Bianca Rus. Ea a făcut-o  încălțată, fiind astfel singura concurentă care nu a vrut să renunțe la sandale nici măcar în mijlocul bazinului.

Cu grație s-au descurcat în apă Alina Pușcaș, dansatoarea de bellydance Natalia Duminică, Raluka, Natalia Mateuț și Vica Blochina. Spectaculos au înotat sub apă Simona Sensual și Silvia Pop, ambele îmbrăcate în rochii lungi, de seară, care le-au făcut să semene pentru câteva minute cu niște sirene. Ba mai mult, pe fundul bazinului, Silvia a sărutat obiectivul camerei de filmat, obligându-l astfel pe scafandrul care o mânuia să iasă rapid din apă, ca să-l șteargă.

“Costurile cresc pentru o asemenea filmare”, mai spune Mihai Stetcu. “E nevoie de scule speciale foto sau video cum ar fi, de exemplu, acea carcasa care protejeaza camera de filmat si care costa de doua-trei ori mai mult decat respectiva camera. Pe de alta parte, trebuie sa fii obisnuit sa lucrezi intr-un asemenea mediu. De asemenea, sub apa, comenzile pentru camera video sau foto sunt mai dificile, cu acele huse si carcase pe ele”, continua scafandrul-fotograf Mihai Stetcu.

Cu toate aceste greutati si inconveniente, imaginile si fotografiile realizate sub apa pentru noul sezon “Splash! Vedete la apa” sunt spectaculoase.

>