Breaking news

„Vedeta populară” readuce o clujeancă pe scena folclorului după 30 de ani

loading...

Ardealul, Bucovina, Maramureşul sau Oltenia? Cine va câştiga în această seară? Cinci concurenţi dornici să se afirme pe scena muzicii populare sunt protagoniştii ediţiei 7„Vedeta populară”. Duminică, 25 noiembrie, Iuliana Tudor ne aşteaptă de la ora 21.00, la TVR 1.

Cine va câştiga în această seară? Ardealul, Bucovina, Maramureşul sau Oltenia? Bărbat sau femeie? Tânăr sau bătrân? La Vedeta populară contează talentul şi autenticitatea concurenţilor, dar şi promisiunea că folclorul românesc va fi transmis generaţiilor viitoare. O nouă ediţie, a şaptea a sezonului 3 Vedeta populară, este la TVR 1 duminică, 25 noiembrie, de la ora 21.00.

Şi în această seară avem cinci concurenți talentaţi care îşi vor disputa pe parcursul celor trei probe un loc în semifinală.

Gorjeanul Gabriel Gorjanu, un zootehnist în vârstă de 28 de ani, revine la Vedeta populară, determinat să câştige titlul acestui sezon. A terminat între timp facultatea de muzică şi vrea să demonstreze că e rândul unui „vedet” (cu ghilimelele de rigoare) să câştige concursul, până acum fiind câştigătoare două fete la Vedeta populară. Pe lângă el, la ediţia 7 Vedeta populară, mai urcă pe scenă:

O tânără care reprezintă zona Bistriţei. Are 21 de ani şi îşi doreşte, când va avea familie, să fie mama a nu mai puţin de trei copii;

O concurentă din Cluj, care s-a întors la muzica populară după o pauză de peste 30 de ani. Are 70 de ani, patru copii, 3 nurori şi trei nepoţi şi ne va demonstra că prima iubire nu se uită niciodată.

Un tânăr de 18 ani din Suceava, care, până la această vârstă, a trecut prin experienţe de viaţă de tot felul, luptă şi el pentru a deveni al şaptelea semifinalist al concursului dedicat talentelor din muzica populară românească.

O liceeană pasionată de matematică, maramureşeancă din Ţara Chioarului, nehotărâtă încă în ce priveşte drumul ei în viaţă, dar convinsă că muzica populară va face parte din viaţa ei.

Iuliana Tudor ne invită la ediţia cu numărul 7 Vedeta populară, duminică, de la ora 21.00, la TVR 1.

Fiecare dintre concurenţii serii trebuie să convingă juriul că are calităţi pentru a deveni viitoarea „Vedetă populară”: să aibă voce şi o prezenţă care să ridice oamenii de pe scaune. Titlul de Vedeta populară şi premiul de 100.000 de lei sunt miza concursului destinat celor mai talentaţi interpreţi de folclor amatori.

Ca şi în sezonul trecut, fiecare dintre cele nouă ediţii preliminare Vedeta populară are câte trei probe. În prima probă, concurenţii cântă acompaniaţi sau nu de orchestră, în funcţie de alegerea fiecăruia. În proba a doua, fac duet cu artistul preferat de muzică populară, iar în proba a treia trebuie să redea cât mai fidel o melodie fredonată de unul dintre juraţi. La finalul primei probe, juriul elimină unul dintre cei cinci concurenţi ai serii.

Şi în acest sezon juriul este format din interpretele de muzică populară Niculina Stoican şi Cornelia Rednic, realizatorul TV Elise Stan, Grigore Leşe – artist, doctor în muzică şi profesor la Facultatea de Muzică din Bucureşti şi poetul Mircea Dinescu, cu toţii gata să evalueze prestaţiile noilor concurenţi, interpreţi amatori din folclorul românesc.

Orchestra Naţională Valahia, a Primăriei Captalei, susţinută de Creart continuă să fie alături de concurenţi în intepretările live din show şi în sezonul trei, în timp ce actorii Lucian Ghimişi şi Dan Clucinschi, coprezentatorii Iulianei Tudor în show, încearcă să le tempereze emoţiile şi să afle mai multe despre ei.

loading...