Breaking news

Vasile Muraru, poreclit de colegii jurați, „GPS-ul de la Next Star”

loading...

Vasile Muraru este poreclit de către colegii săi din juriu, Pepe, Connect-R, Lora şi Maria Cârneci, „Vasile GPS” datorită cunoştinţelor sale vaste de geografie.

vasile muraru - next star„Next Star” este show-ul care a deschis graniţele şi a atras copii din toate colţurile ţării, iar de fiecare dată când un concurent venit dintr-un sat, oricât de îndepărtat a fost el, maestrul Vasile Muraru a ştiut exact unde se află acel loc pe hartă.

Pasiunea actorului pentru geografie datează din vremea şcolii generale.

Profesorul Zaharia mi-a transmis iubirea pentru istorie şi geografie. A fost un profesor foarte dedicat şi ne preda într-un mod interactiv. În clasa a VIII-a puteam să concurez deja cu cei de la facultate, puteam să arăt oraşe pe hartă şi dacă stăteam cu spatele”, spune maestrul Vasile Muraru.

Această preocupare s-a îmbinat armonios cu predispoziţia tatălui său de a călători, căruia îi plăcea să facă excursii cu căruţa, apoi cu camioanele de la CAP (Cooperativa Agricolă de Producţie), cu autobuzele sau maşinile, în funcţie de posibilităţile pe care le avea.

Ocazie cu care nu de puţine ori, copilul Vasile Muraru şi-a însoţit tatăl în aceste mici aventuri : „În felul acesta am reuşit să fac zeci de mii de kilometri şi am vizitat zeci sau chiar sute de oraşe. De exemplu, aş putea să enumăr satele aflate pe traseul dintre Bucureşti şi Cluj”, adaugă juratul de la „Next Star”.

Maestrul Vasile Muraru a avut ocazia, datorită turneelor din străinătate, să viziteze multe ţări aflate în diferite colţuri ale lumii.

„Se întâmpla deseori să fiu ghid în turneele în care mergeam, mai ales dacă reveneam în locuri în care eu mai fusesem deja. Plecam împreună cu trupa de teatru, de balet, cu absolut toţi colegii şi vizitam foarte multe locuri”, povesteşte Vasile Muraru.

Deşi îndrăgitul actor a vizitat sute de sate şi oraşe, el mărturiseşte că locul cel mai apropiat de sufletul său rămâne satul natal, Doina, din judeţul Neamţ.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>