Breaking news

Vasile Balint, cunoscut ca Sile Cămătaru, eliberat din închisoare de Înalta Curte de Casație și Justiție

Sile Cămătaru a fost eliberat de la Penitenciarul Rahova, în urma unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie. Interlopul a fost arestat în februarie, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. 

sile camataruÎnalta Curte a dat decizia de eliberare de închisoare luni seară, iar Sile Cămătaru a ajuns acasă la ora patru dimineața.

Sile Cămătaru se afla în penitenciarul Rahova, în arest preventiv din data de 23 februarie 2013.

Înalta Curte a decis eliberarea din arest a lui Marian Sîrbu, judecat în acelaşi dosar. Atât Sile Cămătaru cât şi Marian Sîrbu au interdicţie de a părăsi Bucureştiul și nu au voie să ia legătura cu ceilalți inculpați din dosar.

În fața jurnaliștilor, Sile Cămătaru a spus că a fost eliberat în baza unor probe care îi dovedesc nevinovăția. Acesta a spus că la dosar, procurorii au depus interceptări telefonice făcute în 2011 pentru fapte comise în 2012. Interlopul a spus că se va apuca de afaceri în construcții și că fiica lui era să cadă din picioare când l-a văzut acasă la patru dimineața. Sile a negat faptul că ar fi avut facebook și că teroriza oamenii din închisoare, precizând că el nu știe să umble pe rețeaua de socializare și că este posibil ca unul din copii lui să fi făcut acel cont.

Sile Cămătaru, alături de fratele său, Ion Balint, cunoscut ca Nuţu Cămătaru, au fost trimişi în judecată în 25 iulie, împreună cu alţi 52 de membri ai clanurilor „Cămătarii” şi „Sportivii”, fiind acuzaţi de şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Procurorii DIICOT au trimis în judecată două grupări rivale, clanul Cămătarilor și clanul Sportivilor. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008 – 2012, în spaţiul public, membrii celor două grupări rivale au provocat conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în Capitală, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a mai multor persoane.

Grupările infracţionale organizate Cămătarii şi Sportivii erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

Procurorii DIICOT au documentat şi un alt aspect al activităţii infracţionale a inculpaţilor, aceştia fiind suspectaţi că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în material acordării şi recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă, se mai arată în documentul citat. Dosarul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.

>