Breaking news

Vasile Antonescu a pierdut în mod dramatic finala ITF de la Sibiu

loading...

Vasile Antonescu a pierdut duminică, turneul ITF, Pamira Open, de la Sibiu, după o finală dramatică cu Victor Crivoi, principalul favorit al competiției de 10.000 dolari din calendarul Federației Internaționale de Tenis.

vasile antonescu - itf sibiu 2014Finala turneului masculin ITF de la Sibiu, cu premii în valoare de 10.000 de dolari, a fost disputată de doi români, Victor Crivoi, cap de serie numărul unu și Vasile Antonescu cap de serie numărul șapte.

Victor Crivoi și-a adjudecat primul set cu 6-4, ca mai apoi Vasile Antonescu să-și adjudece clar setul doi cu 6-1.

Astfel că s-a ajuns la setul decisiv pentru desemnarea câștigătorului. În setul trei s-a întâmplat o situație ciudată și foarte rară, cei doi jucători și-au pierdut pe rând serviciul, până la scorul de 4-4. La acest scor, Vasile Antonescu a ratat două noi mingi de brake, ca mai apoi la scorul de 6-4, să piardă finala pe serviciul său cu dublă greșeală.

Victor Crivoi câștigă astfel pentru a doua oară consecutiv turneul de la Sibiu, și își apără cele 18 puncte puse în joc, în timp ce tânărul de 24 de ani, Vasile Antonescu va primi 10 puncte ATP pentru că a jucat finala. Aceste puncte îl vor urca pe Vasile Antonescu până pe locul 644 mondial, fiind cea mai bună clasare în ierarhia ATP, din carieră.

Este cea de-a treia finală ITF jucată în carieră de Vasile Antonescu, însă toate pierdute.  În acest an, pe 18 mai la Galați a pierdut finala ITF în fața italianului QUINZI, Gianluigi.

În 22 septembrie 2013, Vasile Antonescu pierdea finala ITF de la Nis din Serbia, în fața belgianului CAGNINA, Julien.

loading...