Breaking news

Vasile Antonescu a cucerit turneul de tenis ITF de la Curtea de Argeş

loading...

Vasile Antonescu a cucerit duminică, turneul de tenis ITF de la Curtea de Argeş, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari.

vasile antonescuVasile Antonescu, aflat în prezent pe locul 807 mondial, a reuşit să-l învingă în finală pe austriacul Thomas Statzberger, locul 653 ATP şi favorit numărul cinci la turneul de tenis de la Curtea de Argeş.

Românul şi-a adjudecat victoria în trei seturi, scor 2-6, 6-4, 6-1, după o oră şi 57 de minute de joc pe terenul central al Tenis Club Curtea de Argeş.

Am fost un pic emoționat, dar publicul a fost de partea mea și m-a susținut foarte mult. Este a șasea finală pe care o joc și în sfârșit o și câștig. Este o piatră care mi se ia de pe suflet și acum o să joc mult mai relaxat și o să fie mult mai bine în viitor. Vreau să mulțumesc în primul rând antrenorilor, sponsorilor și tuturor celor care au făcut posibil acest turneu. Am înțeles că finala a avut un impact foarte mare la public și le transmit să continue cu pasiune să urmărească tenisul, să vină la meciuri”, a declarat Vasile Antonescu.

În primul tur al turneului de la Curtea de Argeş s-au aflat 18 români. Şapte au acces în turul doi, patru în sferturi de finală şi unul singur în semifinale, finală şi apoi învingător.

Vasile Antonescu va primi 18 puncte ATP pentru câştigarea trofeului fapt ce-i va permite să urce până pe locul 654 mondial.

Cea mai bună clasare din carieră a lui Antonescu în ierarhia mondială este locul 465 ATP.

Oficialul Dr. Oetker România, Alex Schuster, a premiat cei doi finaliști de la simplu.

La dublu, perechea Peter Nagy(HUN) /Cristian Rodriguez (COL) a câștigat a cea de a IV-a ediție turneului ITF pentru seniori, Vitality Open Tour, cu premii de 15.000 $, de la Tenis Club din Curtea de Argeș.

De asemenea, a fost premiată echipa Tenis Club din Curtea de Argeș, care a cucerit trofeul de campioană națională la fete, categoria sub 10 ani. Echipa este alcătuită din Maria Alessia Floarea (nr. 1 pe plan naţional), Eva Maria Ionescu, Antonia Maria Dinică și Diana Elena Holdis și Gheorghe Borțan (căpitan nejucător).

echipa tenis club curtea de arges

Partidele din faza finală a ITF Vitality Open Tour au putut fi urmărite pe live streaming, care se poate accesa la link-ul: http://astenisclub.ro/vitalityopentour/live-broadcast/. Pe site-ul Turneului – http://www.astenisclub.ro/vitalityopentour/, cât și în social media – pagina de Facebook – Tennis Stars se află știri și informații actualizate pe toată durata desfășurării competiției.

Partenerul oficial Vitality Open Tour este Dr. Oetker România – Musli Vitalis, iar organizatorii turneului Tenis Club Curtea de Argeș si Federația Română de Tenis. Turneul face parte din calendarul competițional al ITF Pro Circuit. Sponsorii ediției 2017 sunt: Păstrăvăria Brătioara, Vodafone, Steinel, Euro Tehno Group, Karcher, Annabella, Râureni, Hotel Posada, Consiliul Local Curtea de Argeș și Consiliul Județean Argeș. Parteneri media: Radio Argeș Expres și Ziarul Argeș Expres. Promotorul turneului este SCG-Smart Corporation Group.

loading...