Breaking news

Varujan Vosganian a demisionat din PNL

loading...

Varujan Vosganian a demisionat vineri seară, din PNL, la o zi după ce Senatul României l-a scăpat de ancheta penală a DIICOT. Senatorul a dat astfel curs, solicitării venite din partea co-președintelui PNL, Alina Gorghiu.

varujan vosganianAlina Gorghiu le-a transmis vineri, o scrisoare senatorilor PNL, în care le spune că i-a cerut senatorului Varujan Vosganian demisia din PNL, iar dacă nu va face acest lucru va propune excluderea sa din partid.

I-am cerut senatorului Varujan Vosganian demisia din PNL, iar în cazul în care acest lucru nu se va produce, voi propune excluderea acestuia din Partidul Naţional Liberal. De asemenea, luni, voi fi prezentă la şedinţa grupului parlamentar al senatorilor PNL, pentru a stabili împreună modalitatea prin care accidentul politic petrecut pe 12 februarie să nu se mai repete vreodată”, scrie Alina Gorghiu în scrisoarea adresată senatorilor PNL.

Ca să nu fie exclus din PNL, Vosganian și-a anunțat demisia.

”Către conducerea Partidului National Liberal.Ca un răspuns colegial la solicitările dumneavoastră, primiți, prin prezenta, demisia mea din noul PNL”, a scris Varujan Vosganian pe blogul personal.

După ce a aflat de decizia lui Vosganian, Alina Gorghiu a postat un mesaj pe facebook, în care spune că: Rolul parlamentarilor nu este de a decide în locul judecătorilor. După discuția avută cu domnul Vosganian de astăzi, luni voi participa la ședința grupului parlamentar al senatorilor PNL pentru a mă asigura că astfel de accidente nu se vor mai repeta. Demisia domnului Varujan Vosganian este un gest pe care îl așteptam, dar care nu rezolvă decât parțial prejudiciul de imagine. Am convingerea că în perioada următoare vom găsi soluții, inclusiv prin schimbarea statutului, pentru a avea un răspuns mai prompt în astfel de cazuri. Noul PNL este unicul partid care poate răspunde sincer nevoii de reformă și modernizare a clasei politice. Dacă noi nu vom reuși, lăsăm loc unor mișcări politice, cu potențial periculos pentru evoluția României.

Joi, 71 de senatori au votat împotrivă, 56 “pentru”, iar 5 voturi au fost anulate, astfel că s-a respins pentru a doua oară solicitarea DIICOT privind încuviințarea anchetării lui Vosganian.

Pe data de  7 octombrie 2013, Senatul României s-a opus cererii DIICOT privind anchetarea lui Vosganian.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>