Breaking news

Vara se numără fructele și legumele pentru un stil de viață sănătos!

Te gândești serios să faci schimbări în stilul tău de viață? Vara este anotimpul cel mai potrivit din mai multe motive. Vremea te face să fii în mod natural mai optimist și mai încrezător în forțele proprii, în timp ce cheltuielile lunare scad, ceea ce-ți permite să experimentezi. Acestea sunt doar două dintre argumentele care te-ar putea convinge să faci primul pas către transformarea ta într-o persoană mai responsabilă cu propria sănătate.

Vara nu doar că ai mai multe oportunități să faci mișcare, dar și dieta poate fi diversificată renunțând la carne și zahăr procesat, adăugând porții consistente de fructe și legume. Să știi însă că nu trebuie să cumperi din piață decât dacă ești 100% sigur că vânzătorul este de încredere. Sunt tot mai dese cazurile în care un kilogram de roșii de la „țărani” este de fapt plin de chimicale provocând uneori reacții adverse chiar violente. O soluție mai bună este să consulți cu atenție oferta Lidl sau ultimul catalog Carrefour market și să alegi de acolo. Chiar dacă este adevărat că la început se spunea că legumele din supermarket nu prea au gust, în ultimii ani lucrurile au evoluat și acum majoritatea adevăraților agricultori își desfac produsele în magazinele locale mai degrabă decât în piață.

Pe lângă faptul că acum poți face mișcare în voie și aproape oricând, date fiind condițiile meteo favorabile, ai zeci de motive să adaugi mai multe fructe și legume în dietă. Acestea conțin vitamine și naturale care te mențin sănătos și te ajută să te protejezi de numeroase boli. Au un conținut scăzut de grăsimi, sare și zahăr, dar sunt în același timp o sursă excelentă de fibre. În contextul unei diete echilibrate și al unui stil de viață activ, sănătos, un consum mare de fructe și legume te va ajuta să reduci obezitatea, să te menții la o greutate potrivită, să reduci nivelul de colesterol din sânge și să-ți scazi tensiunea arterială.

Toate aceste sunt beneficii reale, dovedite de nenumărate studii științifice, de care te poți bucura chiar azi dacă dorești consultând ultimul catalog Penny, de exemplu. Acolo poți găsi ușor ofertele la fructe și legume, printre altele, iar dacă nu ești perfect mulțumit, nimeni nu te poate opri să arunci o privire și asupra celui mai recent apărut pliant Lidl. Ceea ce dorim să-ți atragem atenția este că în ziua de astăzi avem atât de multe cataloage online disponibile pentru a le studia și compara încât este greu să justificăm o dietă necorespunzătoare prin argumentul că nu ne-o permitem. Mai ales când știm că legumele și fructele conțin fitochimicale, cu alte cuvinte, chimicale specifice plantelor, substanțe biologic active cu un efect aproape incredibil asupra anumitor afecțiuni. Studiile recente arată că printr-un consum regulat de fructe și legume, scădem riscul de diabet, infarct, boli cardiovasculare, cancer și hipertensiune.

Există însă și câteva aspecte de care este bine totuși să ținem seamă. Pentru a maximiza absorbția de nutrimente, dar și pofta de consum, cumpără și servește tipuri cât mai diferite de fructe și legume. Pe cât posibil, atunci când studiezi oferta nouă Penny, să spunem, încearcă să alegi fructele și legumele care sunt de sezon și care au cele mai mari șanse să fie proaspete, dar și de calitate bună. De exemplu, roșiile este preferabil să fie de la un producător local oricât ți-ar face cu ochiul acele roșii cherry din Spania. Faptul că prețul pentru produsele locale este mai mic este în avantajul nostru. La fel cum în avantajul nostru este și faptul că în ziua de azi putem să ne selectăm extrem de eficient sursele de fructe și legume.

În această direcție ne ajută siteurile precum Catalomat.ro, unde găsim cele mai recente cataloage online, fără să fie nevoie să mergem până la magazin pentru a pune mâna pe cel mai recent catalog tipărit. Găsim astfel cele mai bune oferte în doar câteva minute din confortul casei noastre, cu un bol cu fructe în față.

Primul pas este întotdeauna mai greu și e bine să ții minte asta pentru a nu te descuraja. În concluzie, îți urăm o vară cât mai activă și sănătoasă!