Breaking news

Vara asta sportul e în topul activităților zilnice! Iata care sunt AVANTAJELE si de ce sa il incluzi in programul tau

Vara este o plăcere să faci sport. Cine nu își dorește ca după o zi obositoare și stresantă la birou să poate ieși seara la jogging, fotbal sau pur si simplu la o plimbare în parc? Sunt mulți care preferă să facă sport dimineața, la prima oră, pentru a avea un tonus bun pe durata întregii zile.

Oricum ar fi, sportul este un mare câștig pentru sănătate, pentru frumusețe și pentru tinerețe. Nu ar trebui să existe persoană care să nu facă mișcare regulat, deoarece lipsa sportului duce la reale probleme de sănătate, obezitate, anxietate, stres sau oboseală.

De ce este sportul atât de important în viața oricăruia dintre noi?

  1.     Sporturile de echipă îți îmbunătățesc capacitățile de lider și spiritul de echipă

Într-o lume în care am uitat să mai socializăm față în față iar corespondența virtuală e mult mai comodă, practicarea de sporturi de echipă te ajută să îți consolidezi relațiile de prietenie și de colaborare cu alți oameni. Sporturi precum fotbalul, handbalul, baschetul sunt activități relaxante care se pot desfășura atât pe terenuri naturale, cât și pe terenuri artificiale, în cazul în care vremea este neprietenoasă la momentul la care ai programată întâlnirea.

În acest sens, te poți interesa unde anume poți juca sporturile preferate în caz de ploaie, iar o variantă de luat în calcul este Sportsfields.ro, care oferă cele mai de calitate servicii atât pentru terenurile naturale, cât și pentru cele artificiale. În acest fel, partida de fotbal se va desfășura la cele mai înalte standarde.

  1.     Are efect benefic asupra stării fizice și mentale

De multe ori te simți obosit, apatic, fără vlagă. Încearcă sa faci câte o ora de mișcare zilnic și vei vedea cum te vei simți mult mai energic. Sportul activează endorfinele, care sunt responsabile de starea de bine a oricărui individ. Astfel, starea psihică depinde în mare măsură și de cantitatea de mișcare pe care o facem. În ceea ce privește sănătatea corpului, sportul activează organele, mușchii, oasele, astfel că și corpul tău se va dezvolta armonios.

  1.     Îmbunătățește calitatea somnului

Este dovedit faptul că sportul are efect direct asupra calității somnului. Cu siguranță ți s-a întâmplat să suferi de insomnii măcar o dată în viață și ai observat cât de enervant este să stai cu ochii pe pereți și să te trezești mai obosit decât te-ai culcat. Datorită faptului că sportul presupune efort fizic, acesta va îmbunătăți vizibil calitatea somnului deoarece vei adormi mai repede și vei avea un somn mai profund. Totuși, evită să faci sport seara, deoarece acesta activează anumiți hormoni și îți va oferi un boost de energie care îți va fura somnul.

Așadar, sportul este deosebit de important în viața oricăruia dintre noi, iar beneficiile sale au fost îndelung studiate și menționate. Cert este că orice om ar trebui să își rezerve măcar o oră pe zi pentru mișcare, indiferent că este vorba de sport sau de o plimbare în parc cu rolele sau bicicleta. Efectele pozitive se vor simți imediat.

Photo: Shutterstock. com

>