Breaking news

Vânzările de arme din SUA au crescut substanțial în urma atacului armat din Colorado

loading...

Aproximativ 1200 de americani au depus cereri de port-armă la numai o zi după atacul armat de la premiera filmului “Batman: The Dark Knight Rises”.

În urma incidentului petrecut pe 29 iulie in Colorado care a îngrozit lumea de peste ocean, numărul de cetățeni americani care au depus cereri pentru permis de port-armă s-a dublat.

Cu o zi inainte de atacul armat existau doar aproximativ 900 de cetățeni americani care doreau sa intre în posesia unei arme.

La numai o zi după atac, numărul cererilor pentru obținerea permisului de port-armă a ajuns la aproape 1300. În trei zile de la atac, cererile pentru acordarea avizului de port de armă au crescut cu 43% faţă de săptămâna precedentă.

În urma atacului armat din Colorado, 12 oameni au murit la premiera filmului “Batman: The Dark Knight Rises” şi alţi 58 au fost răniţi, 20 dintre aceştia fiind încă internaţi în spital.

Criminalul, un tânăr de numai 24 de ani, James Holmes,  intrat în sala de cinema cu armele sale, pe care le deţinea legal, şi a început să tragă în mulţime. Atacatorul deținea mii de cartușe pe care le-a achiziționat de pe internet. Potrivit anchetatorilor apartamentul tânărului era minat cu explozive.

Potrivit datelor eliberate de Biroul de Investigaţii din Colorado, 880 de oameni au depus cereri pentru port de arme în data de 13 iulie, la câteva zile înaintea atacului. Pe 29 iulie, la o zi după atac, numărul crescuse la 1.243

 

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>