Vântu: Oricât aţi pune DNA pe noi, vom prolifera pentru că sistemul ne permite

Sorin Ovidiu Vântu, proaspăt eliberat condiționat din închisoare, anunță cu nonșalanță că nu se va opri din furat și că nu îl sperie DNA.

sorin-ovidiu-vantu-fotoAfaceristul, care în anul 2000 a dat un tun financiar de sute de milioane de euro prin FNI, lăsând pe drumuri sute de mii de români, spune pe blogul personal că nu se lasă de furat și le râde în nas românilor.

Noi vă spunem de 25 de ani că România este o ţară săracă, vă facem să plângeţi de mila „ţărisoarei” pentru a ne putea umple propriile noastre buzunare în tihnă. După fiecare tun pe care îl tragem, râdem de voi cu dispreţ, numindu-vă „pulime”. Oricât aţi pune D.N.A. pe noi, vom prolifera pentru că sistemul ne împinge să ne corupem unul pe altul şi să va prostim pe voi. Vă amintiţi legenda Hydrei? Cu fiecare cap tăiat, ne vor creşte alte două!”, a scris SOV.

Și după porția de râs la adresa românilor, Vîntu spune că actuala formă de guvernământ, republica semi-prezidenţială, şi-a demonstrat ineficienţa și propune republica prezidenţială.

Acesta este mijlocul prin care vă puteţi schimba destinul, vă puteti folosi votul pentru binele vostru, puteţi trage la răspundere pe cel care vă minte sau vă fură”, a mai scris Sorin Ovidiu Vîntu pe blog.

SOV propune ca un preşedinte să aibă putere timp de 6 ani, în care ar fi şi premier, precum în SUA. Acesta dă 7 motive pentru propunerea sa:

„1. Preşedintele are nevoie de 6 ani pentru că:

în primul an învaţă cum îşi poate pune în practică proiectul;
în următorii 4 ani şi jumătate îşi implementează proiectul;
în ultima jumătate de an îşi pregăteşte următoarele alegeri.

2. Dispare eterna dispută între palate.

3. Este responsabil pentru tot ce se întâmplă.

4. Poate lua un proiect economic şi să-l ducă până la capăt.

5. Parlamentarul va veni cu pachetul necesar de legi pentru ducerea la bun sfârşit a proiectului care l-a adus la putere pe şeful statului.

6. Parlamentarul va fi un simplu salariat al statului, fără drepturi senioriale.

7. În aceste condiţii, în parlament vor dori să intre doar cei cu vocaţie civică. Acolo nu se va mai îmbogăţi mai nimeni”.

>