Breaking news

Valoarea tichetului de masă a crescut cu incredibila sumă de 35 de bani

loading...

În timp ce prețurile au explodat iar puterea de cumpărare a scăzut, Ministerul Muncii anunță cu surle și trâmbițe prima măsură socială: a mărit cu 35 de bani valoarea tichetului de masă.

ticheteMinisterul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a anunţat, miercuri, că ministrul Mariana Câmpeanu a aprobat, în 14 mai, ordinul care prevede majorarea prin indexare a valorii nominale a tichetului de masă de la 9 la la 9,35 de lei, precum şi a valorii sumei lunare care poate fi acordată de angajatori sub forma tichetelor de creşă, de la 400 la 420 de lei.

Valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabileşte, potrivit normelor metodologice de aplicare a Legii 142/1998, în funcţie de evoluţia indicelui preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare.

Modul de calcul al valorii nominale indexate a unui tichet de creşă se face conform Normelor metodologice de aplicare a dispoziţiilor Legii 193/2006, ţinând cont de evoluţia indicelui lunar al preţurilor de consum total.

Astfel, valoarea nominală a unui tichet de masă poate fi indexată, semestrial, cu indicele preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

loading...