Breaking news

Valeriu Zgonea, acuzat că se comportă la fel ca Roberta Anastase

Valeriu Zgonea, Președintele Camerei Deputaților a fost acuzat de senatorul PNL, Puiu Hașotti că a început să se comporte la fel ca Roberta Anastase. Spiritele s-au încins în Parlament între PSD și PNL din cauza modificărilor aduse la statutului demnitarilor așa cum ceruse Băsescu.

valeriu zgoneaPlanul lui Băsescu privind scandalul și zâzania în USL, începe să dea roade. PNL și PSD s-au certat ca la ușa cortului în Parlament, pe marginea modificărilor aduse la statut așa cum a dorit Băsescu.

PNL nu este de acord ca mandatul unui parlamentar să înceteze în 15 zile de când ANI constată că acesta este incompatibil, în cazul în care decizia nu este contestată în instanță.

De aici a pornit tot scandalul și schimbul de replici dintre social democrați și liberali.

Parlamentarii PNL s-au revoltat, arătând că este vorba de o prevedere care încalcă Constituţia şi au avut loc schimburi mai dure de cuvinte între liberali şi preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

Acesta a motivat schimbarea prin faptul că „Parlamentul a fost călcat în picioare din cauza ambiguităţilor din statut”.

Mai mult, Zgonea a arătat că în legea ANI există o prevedere prin care se precizează că „incompatibilitatea se constată prin act administrativ”.

Drept urmare, şeful senatorilor PNL, Puiu Haşotti, l-a contrat pe Zgonea: Observ că scaunul Robertei Anastase este unul molipsitor. Dacă cei din CE şi raportul MCV spun ceva, asta nu înseamnă că noi trebuie să fim orbi şi surzi şi muţi şi nu înseamnă că Bruxelles-ul a devenit un nou Istanbul şi România un nou paşalâc.

Şi cei din UDMR au considerat că textul refăcut este „periculos şi confuz”. Raportul retrimis la comisia de statut urmează să fie prezentat din nou plenului peste o săptămână.

>