Breaking news

Valer Marian, Liviu Harbuz și Iulian Rasaliu, declarați incompatibili de către ANI

Senatorul Valer Marian, deputatul Liviu Harbuz şi fostul senator Iulian Rusaliu au fost în incompatibilitate, susţine Agenţia Naţională de Integritate. Demnitarii au avut, în timpul mandatelor parlamentare, calitatea de administrator în cadrul unor firme sau persoană fizică autorizată, respectiv au ocupat o funcţie publică de conducere.

statut parlamentari votatStarea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar prevederilor legale, astfel:

VALER MARIAN s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, a deținut, simultan, calitatea de Senator în Parlamentul României și funcția de administrator în cadrul S.C. NORD VEST PRESS S.R.L. (în perioada 19 decembrie 2008 – 14 martie 2011) și S.C. BONDA IMPEX S.R.L. (19 decembrie 2008 – 12 iulie 2013). De asemenea, VALER MARIAN nu a menționat calitatea de administrator la societățile comerciale NORD VEST PRESS S.R.L. și S.C. BONDA IMPEX S.R.L. în niciuna dintre declarațiile de interese depuse în calitate de senator, în perioada decembrie 2008 – iunie 2013, motiv pentru care Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

HARBUZ LIVIU se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, atât calitatea de Deputat în Parlamentul României, cât şi pe cea de comerciant persoană fizică autorizată, în cadrul „HARBUZ LIVIU PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ”.

RASALIU MARIAN IULIAN s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de Senator în Parlamentul României (2008-2012), a participat la concursul organizat în data de 1 octombrie 2010 de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) – Brașov, în vederea ocupării funcţiei publice de conducere de Șef serviciu al Serviciului Economic Recuperare Debite.

În urma susținerii concursului, RASALIU MARIAN IULIAN a fost declarat „admis” și numit în funcția publică la data de 12 octombrie 2010, pe perioadă de timp nedeterminată. Ulterior, la data de 13 octombrie 2010, RASALIU MARIAN IULIAN s-a suspendat din funcţia publică pe durata exercitării mandatului de senator, respectiv până la data de 19 decembrie 2012. La data participării la concurs, respectiv la data ocupării funcției publice de șef serviciu, acesta deținea deja o funcție publică – Senator în Parlamentul României.

Prin urmare, RASALIU MARIAN IULIAN s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 13.10.2010 (data suspendării din funcţia publică de Șef serviciu – Serviciul Economic Recuperare Debite – A.P.I.A.) – 19.12.2012 (data reluării activităţii în funcţia publică de conducere de şef serviciu).