Valentin Nicolau şi Sorin Burtea, aleşi reprezentanţi ai salariaţilor în CA al TVR

Salariații Televiziunii Române au decis joi, ca Valentin Nicolau şi Sorin Burtea să îi reprezinte în Consiliul de Administrație al TVR.

Din cei 20 de candidați pentru cele două locuri din CA al TVR, salariații i-au ales pe Burtea și Nicolau.

Valentin Nicolau, fost președinte al Televiziunii Române, revine în instituție, în calitate de membru al CA, din partea salariaților.

Mihai Rădulescu şi Ioana Popescu au fost desemnaţi membri supleanţi în CA, conform rezultatelor alegerilor.

Consiliul de Administrație al TVR  este format din 13 persoane iar președintele este numit de Parlament pentru o perioadă de patru ani.

Cele 13 persoane sunt propuse de grupurile parlamentare reunite din cele două Camere pentru opt locuri, potrivit configuraţiei politice şi ponderii lor în Parlament; preşedintele României şi Guvern, fiecare pentru un loc, angajaţi pentru două locuri şi grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, pentru un loc.

Numirea unor noi membrii în CA ai TVR, survine întrucât pe 12 iunie, Parlamentul României a respins raportul de activitate pe 2011, ceea ce e echibalat cu demiterea consiliului și a președintelui Alexandru Lăzescu.

Radu Călin Cristea a fost propus de Parlament, în funcția de director interimar la TVR.

În cursul zilei de luni în Parlament, vor începe procedurile de numire a celorlalți membrii ai Consiliului de Administrație al TVR.

>