Breaking news

Valentin Butnaru adoră Breaking News-urile pentru că înseamnă adrenalină pură

Valentin Butnaru, co-prezentatorul matinalului de la Realitatea TV, este pregătit în fiecare zi de o știre bombă care să dea peste cap desfășurătorul emisiei. Și totodată recunoaște că se simte foarte bine pe Breaking News, întrucât are o echipă fantastică în spate și pentru că are parte de adrenalină pură.

Deși se trezește de doi ani de zile cu noaptea în cap pentru a aduce românilor în case cele mai proaspete știri ale zilei, Valentin Butnaru spune că nu își dorește să facă altceva în acest moment în televiziune, întrucât matinalul este un proiect pe care dorește să îl dezvolte cât mai mult, alături de colegii din echipă.

Matinalul la noi înseamnă o echipă de oameni foarte buni și bine pregătiți. Înseamnă dinamism, înseamnă un proiect la care am lucrat alături de editori și producători. Am gândit mai multe rubrici și încercăm să dezvoltăm și mai mult acest proiect pe viitor. Acum nu îmi doresc să fac altceva în televiziune, întrucât matinalul este un proiect extrem de bun și ar fi păcat să nu îl ducem cât mai sus”, a declarat pentru exclusivNEWS.ro, Valentin Butnaru.

Inițial și-a dorit să facă divertisment de televiziune, lucru pe care l-a și realizat pentru o scurtă perioadă alături de Teo Trandafir. Valentin recunoaște însă că cea care l-a îndrumat către știri este, Melania Medeleanu.

Îmi doream foarte mult divertisment și, alături de Teo Trandafir am și făcut acest lucru, insă și Melania Medeleanu m-a ajutat foarte mult. Ea mi-a arătat că pot găsi undeva în adancul meu acea latură de care aveam nevoie pentru activitatea de la Realitatea. De fapt, mă regăsesc acum mult mai mult în știri și pot să aduc o tenta de divertisment în munca mea. Nu de gargară, nu în sensul cancanist de divertisment, ci în divertarea oamenilor de la activitățile cotidiene către televiziune, către emisiunea noastră. Sau pot să il aduc în discuții libere cu invitații, în rubricile pe care le realizez. Dimineata putem fi putin mai degajați, relaxati, exuberanti și putem transmite mult mai mult telespectatorilor, ocazie cu care pot să manifest puțin din personalitatea mea . Adică pot să combin lejeritatea ocazională cu acuratețea în transmiterea informațiilor și asta mă satisface foarte tare”, mai spune Valentin Butnaru.

De multe ori, programul matinalului este dat peste cap de știrile de ultimă oră care vin pe flux. Valentin Butnaru spune că adoră Breaking News-urile și asta pentru că este vorba de adrenalină la cote maxime, și pentru că are în spate o echipă formidabilă pe care se poate baza fără rezerve.

Toata lumea mă întreabă cum este în timpul unui Breaking News. Mie îmi place foarte tare, pentru că se degajă multa adrenalină. În câteva secunde trebuie să reacționezi foarte prompt. Norocul nostru este că avem colegi foarte buni în meseria lor, care ne transmit toate informațiile disponibile la acel moment, în timp real. Avem foarte multe legături telefonice, avem și invitați, unii permanenți. Adică, suntem ajutați din toate punctele de vedere. Echipa se mobilizează foarte rapid și foarte bine, iar mie nu îmi este niciodată frică să intru într-un breaking news, pentru că știu că am colegii alături și reușim să facem o treabă bună de fiecare dată”, mărturisește Valentin Butnaru.

Când vine vorba de modele în televiziune pe partea de știri, Valentin le nominalizează pe: Melania Medeleanu, Adriana Nedelea, Andreea Esca și Alessandra Stoicescu.

Perseverența, profesionalismul și implicarea de care a dat dovadă în ultimii ani de când face televiziune, îl fac pe Valentin Butnaru să calce pe urmee celor patru dive ale știrilor din România.

Primul semnal că este pe drumul cel bun, este titlul de ”Cel mai bun prezentator de știri din România„, acordat de români în urma unui sondaj național desfășurat în luna iunie pe site-ul de știri exclusivNEWS.ro.