Breaking news

Valentin Albăstroiu, campion RTP la doar 23 de ani

Valentin Albăstroiu, în vârstă de doar 23 de ani, a devenit duminică, în premieră Campion RTP, după ce s-a impus în finala turneului RTP TOP CUP, în fața lui Sorin Bădărăru, favorit numărul doi al turneului.

Valentin Albăstroiu a devenit Campion RTP la doar 28 de zile de la debutul în circuitul RTP. Aflat la al doilea turneu în circuitul RTP, Valentin Albăstroiu s-a impus în finala primei ediții a turneului RTP TOP CUP. Albăstroiu l-a învins în trei seturi pe Sorin Bădărăru, cap de serie numărul doi al competiției. Grație acestei performanțe, Valentin Albăstroiu a fost recompensat cu un premiu în valoare de 230 lei, trofeul turneului personalizat de Leonte Cupe și Trofee, o sticlă de vin de la Crama Oprișor, un voucher RTP în valoare de 50 lei și cutia cu șosete de la Laboratorul de Șosete. Cele 1500 de puncte RTP primite pentru câștigarea turneului, îl urcă în premieră pe Valentin Albăstroiu pe locul 37 RTP. Valentin Albăstroiu este calificat la Turneul Campionilor RTP din 6 noiembrie 2022.

Sorin Bădărău a bifat cea de-a patra finală RTP din carieră. În finală a câștigat primul set la limită cu 4-3, l-a cedat pe al doilea cu 2-4, iar în decisiv a condus cu 4-2, 7-5, 8-6, s-a ajuns la 9-9 pe propriul serviciu când a returnat afară. 200 lei, 30 lei reducere de la RTP, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul finalistului, au fost premiile pentru Sorin Bădărăru. Grație celor 1000 punte RTP primite pentru că a jucat finala RTP TOP CUP, îl urcă în premieră pe Sorin Bădărău pe locul unu RTP. Și totodată este calificat și la RTP Finals din 5 noiembrie 2022, în cardul turneului urmând să primească și trofeul de lider RTP.

RTP TOP CUP, aflat la prima ediție, turneu care a fost creat special pentru primii 32 de jucători din clasamentul RTP, care nu aveau finală sau turneu câștigat în 2022, a reunit la start 21 de participanți.

>