Breaking news

Valea Slănicului buzoian – locuri de legendă, duminică la ROventura de la Kanal D

loading...

George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii „ROventura” vă invită să le fiți alături într-o nouă și fascinantă călătorie, de data aceasta, pe Valea Slănicului buzoian, și până sus, la lacul Mocearu.

O zonă care este, pe cât de sălbatică, pe-atât de spectaculoasă, și destul de puțin  cunoscută, cu locuri de legendă care ni se dezvăluie odată ce urcăm pe Valea Slănicului, către salba de monumente naturale din nordul județului Buzău.

Aici, sublimul munților de sare, misterul Focului Viu și povestea lacului Mocearu fac din cununa Subcarpaților un colț de Românie cu adevărat pitorească.

George si Andreea nu au cum sa nu poposească în una dintre cele mai liniștitoare cabane, situate chiar lângă lacul cu același nume, care îmbie la relaxare și răsfăț culinar desăvârșit, acolo unde vom gasi unele dintre cele mai savuroase preparate care alcătuiesc un ospăț buzoian de poveste. Și, asa cum vom descoperi, nu există bucate mai bune decât acelea făcute după taine de demult, cu ingrediente proaspete și sănătoase, pe care nu toti au șansa să le vada cum prind formă și gust. Ca să fie o bucurie pentru toți, îmbinăm pescuitul și plimbarea până ce gazdele calatorilor nostri pregatesc ospatul. George si Andreea ne poftesc să descoperim tainele pescuitului pe lacul Mocearu. Locul acesta, de o sălbăticie atât de frumoasă, parcă îți taie respirația. Apa cristalină, vegetația ca-n Deltă, insulele plutitoare și pădurea care îmbracă luciul de apă în nenumărate culori te fac să vrei să rămâi.  Frumusețea locului a cucerit generații întregi de localnici și călători deopotrivă.

Pentru ca experiența să fie cu adevărat completă, ne vom relaxa, prin intermediul “ROventura”, așa cum se cade, la munte, în ciubărul cu apă fierbinte.

loading...