Breaking news

Vadim urmărit penal pentru ultraj

Președintele PRM, Corneliu Vadim Tudor va fi urmărit penal pentru că a împiedicat punerea în aplicare a unei hotărâri judecătorești privind evacuarea silită dintr-o clădire retrocedată.

vadimLaura Codruţa Kovesi, procurorul general al României, a declarat miercuri că Parchetul General a deschis un dosar penal în cazul scandalului provocat de europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor la evacuarea sediului PRM.

„Va începe o urmărire penală şi criminalistică şi vă asigur că dosarul va fi soluţionat cu celeritate”, a declarat Kovesi, la sediul CSM.
Kovesi a spus că dosarul a fost înregistrat la Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul General pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti.

Parchetul General transmite că, din conţinutul rapoartelor, a rezultat faptul că, pe parcursul derulării procedurii de punere în executare a hotărârii judecătoreşti de evacuare, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a ameninţat în mod direct executorul judecătoresc, precum şi pe unii dintre poliţişti, a exercitat asupra acestora acte de violenţă şi a întrebuinţat cuvinte insultătoare.