Breaking news

Vadim se opune oficializării limbii maghiare

Europarlamentarul Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor se opune vehement demersului liderilor maghiari din așa zisul ”Ținut Secuiesc”, privind oficializarea limbii maghiare ca o a doua limbă oficială în Mureș, Covasna și Harghita.

vadim„Cum să fiu de acord cu oficializarea limbii maghiare? Mie mi-au ridicat ungurii în Senat de trei ori imunitatea parlamentară şi aceşti terorişti, pentru că asta este, terorism împotriva statului unitar român, în loc să fie la închisoare sunt la guvernare”, a subliniat Vadim.

Președintele PRM, a declarat că la recensământul din 2002, au fost declarați doar 200 de secui, așa că demersul acestora este aberant și fără temei legal. Tot Vadim spune că vinovați de situația actuală sunt toţi cei trei preşedinţi care i-au tolerat şi i-au băgat şi la guvernare pe unguri.

„Soluţiile trebuie să fie radicale. Pentru că fascismul unguresc numai de frică ştie. Deci, ori arestarea, ori expluzarea din România a acestora”, arată Vaidm.

Cererea secuilor prvind autonomia pe criterii etince este aberantă și contravine Constituției României, care prevede ca statul român suveran,  este unitar și indivizibil iar singura limbă oficială pe întreg teritoriul României este limba română.