Breaking news

Vaccinurile fabricate în Danemarca ne îmbolnăvesc bebelușii

Zece nou-născuți din România, imunizați cu vaccin din Danemarca au ajuns la spital în stare gravă.

Vaccinurile danezilor ne îmbolnăvesc bebelușii. Zece nou născuți au fost internaţi la spitalul de pneumologie Marius Nasta din București din cauza reacţiilor adverse apărute după ce au făcut vaccinul anti-TBC.

Problemele de sănătate apar chiar şi la câteva luni de vaccinare. Copiii internati au între 3 și 6 luni. Unii dintre ei au reacții adverse serioase.

Bebelușii, care suferă de TBC ganglionar au fost operați pentru a se curăța zona infectată din cauza vaccinului din Danemarca.

La „Marius Nasta”, din martie până acum, alți 50 de bebeluși au fost tratați din cauza unor reacții adverse din cauza vaccinului.

Autoritățile estimează că au fost vaccinați cu acest produs circa 200.000 de bebeluși.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a precizat că are deja înregistrate 115 cazuri de reacţii adverse la BCG. Dintre acestea 44% au necesitat tratament tuberculostatic, 21% dintre bebeluși cu reacții au necesitat intervenții chirurgicale, iar 6% au urmat un tratament cu antibiotice.

Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat că o comisie de specialişti va analiza toate reactiile adverse, pentru a stabili dacă aceste manifestări intră în sfera limitelor normale sau le depăşesc.

BCG se aduce din import începând cu 2011, după ce linia autohtonă de producţie de la Institutul Cantacuzino a fost închisă şi rezerva de vaccin, epuizată.

Vaccinul, importat din Danemarca, este inclus în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii.

>