Breaking news

Vaccinul danezilor, care ne-a îmbolnăvit copii, mai scump de 10 ori decât cel românesc

Și scump și periculos, așa se poate cataloga în două cuvinte, vaccinul antituberculos importat din Danemarca, ce a dus la îmbolnăvirea a sute de copii în România.

Dacă o doză de vaccin antituberculos, fabricat la Institutul Cantacuzino din București, cosă un leu, cel produs și importat din Danemarca costă 11 lei.

În loc să dea o două milioane de lei Institutului pentru a porni linia de vaccinuri, Ministerul Sănătății a ales să cumpere vaccinurile danezilor care ne îmbolnăvesc bebelușii.

Sutele de cazuri de nou-născuți îmbolnăviți în urma administrării vaccinului împotriva TBC, produs în Danemarca, a determinat Ministerul Sănătății să sisteze campania de vaccinare.

Zece nou născuți au fost internaţi la spitalul de pneumologie Marius Nasta din București din cauza reacţiilor adverse apărute după ce au făcut vaccinul anti-TBC.

Problemele de sănătate apar chiar şi la câteva luni de vaccinare. Copiii internati au între 3 și 6 luni. Unii dintre ei au reacții adverse serioase.

Bebelușii, care suferă de TBC ganglionar au fost operați pentru a se curăța zona infectată din cauza vaccinului din Danemarca.

Autoritățile estimează că au fost vaccinați cu acest produs circa 200.000 de bebeluși.

Vaccinul, importat din Danemarca, este inclus în calendarul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii.

>