Breaking news

Vacanța școlară este momentul ideal pentru montarea unui aparat dentar de copii

loading...

Primul control stomatologic al unui copil ar trebui realizat încă din primii ani de viață, ideal după apariția primilor dințișori (de regulă în jurul vârstei de un an). Atunci, medicul poate observa mai bine dantura, modul în care aceasta crește și poate examina smalțul, astfel încât să recomande părinților cea mai bună modalitate de îngrijire pentru cel mic. Copilul se va obișnui astfel cu vizita anuală la stomatolog și nu îi va fi teamă pe viitor, indiferent de procedurile ce vor urma (în cazul în care este nevoie). 

La controalele anuale se pot observa din timp anumite probleme, mai ales când se schimbă dantura. Alături de o radiografie, medicul poate să își facă o părere mai bună despre cum va arăta zâmbetul copilului și dacă este nevoie să se intervină din timp, cu un aparat dentar pentru copii.  Dinții strâmbi, înghesuiți și mușcătura incorectă pot fi rezolvate foarte ușor în copilărie. Ba mai mult: dacă se începe purtarea aparatului încă de dinainte ca toți dinții să se schimbe, cei definitivi vor crește corect și astfel se vor evita alte probleme și se va diminua timpul de purtare a aparatului dentar. 

De obicei, copiii pot purta un aparat dentar mult mai ușor decât adulții, așa că nu trebuie să îți faci griji în această privință. Programul lor este mai permisiv și de asemenea neplăcerile sunt mult diminuate. Totuși, dacă vrei să te asiguri că acomodarea va fi una lină, în cazul în care montarea aparatului se va petrece în perioada imediat următoare unei vacanțe școlare, este mai bine să aștepți, mai ales dacă nu este o urgență. Bineînțeles, vorbim de câteva zile sau maxim câteva săptămâni, mai ales dacă și medicul aprobă. 

De ce spunem că perioadele de vacanță sunt ideale pentru montarea aparatului? Deoarece în zilele libere, copilul are timpul necesar pentru a se obișnui cu aparatul. În plus, dacă apar mici dureri cauzate de montarea lui (dureri normale, care dispar în câteva zile) le va suporta mai bine în confortul casei decât în sala de clasă. Astfel, acasă copilul va forma obiceiul de a se spăla pe dinți după fiecare masă, va învăța ce alimente poate mânca astfel încât să nu aibă probleme și așa mai departe. Este mult mai confortabil ca toate aceste procese să se întâmple în perioada de vacanță, indiferent dacă este o vacanță scurtă sau de vacanța mare, din vară. 

Deoarece ne apropiem cu pași repezi de vacanța mare, vacanța de vară, în cazul în care consideri că va fi nevoie de un aparat dentar pentru copilul tău, te sfătuim să mergi cât mai repede la un consult la o clinică stomatologică așa cum este și Smile Ambassador și să începi pregătirile pentru aparatul dentar. Astfel, la începutul vacanței de vară, copilului tău îi va fi deja montat aparatul și va avea timpul necesar pentru a se obișnui cu acesta, iar până la întoarcerea la școală, va observa deja diferențe notabile. 

Ce spui de propunerea noastră? Nu-i așa că vacanțele sunt ideale pentru montarea unui aparat dentar? 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/EJU0D9Q2bLI

loading...