Breaking news

USL propune un nou program economic

Uniunea Social Liberală a prezentat vineri, 27 mai, noul program economic, ce va fi pus în aplicare după alegerile din 2012. Programul economic elaborat de USL se numeşte “Creştere, Dezvoltare, Locuri de Muncă”.

victor-ponta-usl-programul-economic-de-guvernare-2012-crestere-dezvoltare-locuri-de-muncaPrintre ţintele programului se află crearea a un milion de noi locuri de muncă, într-o perioadă de până la patru ani.

Victor Ponta, co-preşedintele alianţei USL, a precizat că 1,5 milioane de români au trecut în ultimul an de la clasa de mijloc, sub pragul sărăciei, alăturându-se altor 5 milioan de oameni care trăiau deja în condiţii de pauperitate.

Calculele arată câ vom munci între 5 şi 7 ani pentru a reveni la nivelul de trai din 2008” a declarat Victor Ponta.

Printre măsurile prezentate de co-preşedintele USL, Victor Ponta, în cadrul dezbaterii de la Camera de Comerţ, se numără impozitul diferenţiat pe venit, reducerea cotei TVA la alimentele de bază şi stimularea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Propunem păstrarea plafonului de 16% şi introducerea unui impozit diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale. Astfel, pentru venit salarial până la 800 de lei pe lună se aplică o cotă de 8%, pentru un venit între 800-1600 de lei pe lună se aplică o cotă de 12%, iar pentru venitul peste 1600 de lei – cota este de 16%” a declarat Victor Ponta.

Ne-am impus ca obiectiv revenirea la un TVA de 19% pana in 2014 – 2015. O scadere medie cu 1 – 2% anual este sustenabila. Mai intentionam aplicarea unei cote reduse de TVA la productia de cereale, paine, carne proaspata, lapte si legume-fructe proaspete.”

“Propunem reducerea CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori. Propunem pastrarea opţiunii plăţii 16% impozit pe profit sau 3% impozit pe cifra de afaceri pentru microintreprinderi. Propunem scutirea de impozitare, pe o perioada de 5 ani, a dividendelor care vor fi reinvestite in utilaje si echipamente tehnologice, cercetare-dezvoltare.”

Single Control Act / Aplicarea registrului unic de control. Eliminarea controalelor repetate nejustificat la acelaşi agent economic (prin coordonarea intre institutiile statului). Un singur control la 2 ani, cu tematica prestabilita si preanuntata, si cu durata maxima (30 zile pentru IMM si 90 de zile pentru marii contributori).

Click aici pentru Programul USL Creştere, Dezvoltare, Locuri de Muncă”.

programul-usl-economic-de-guvernare-crestere-dezvoltare-locuri-de-munca-2012

proiect-economic-guvernare-usl-2012


>