Breaking news

Blaga și Anastase vor fi revocați din funcție de către parlamentarii USL

USL cere Parlamentului revocarea din funcție a lui Vasile Blaga și a Robertei Anastase.

Liderii USL au depus la Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, o cerere de revocare din funcție a lui Vasile Blaga și a Robertei Anastase.

USL invocă în cerere faptul că în Parlament s-au schimbat raporturile de forțe și că Opoziția nu poate deține ambele funcții în legislativ.

Potrivit regulamentului celor două camere, revocarea președintelui se poate face doar la solicitarea grupului parlamentar care l-a propus în această funcție.

În replică la aceste solicitări, Vasile Blaga a anunțat că este o solicitare neconstituțională și drept urmare nu va convoca ședință extraordinară a Parlamentului.

Nu o să trec niciodată pe ordinea de zi. Nu voi convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pe această temă pentru că e neconstituţional şi nu e în Regulamentul nostru”, a declarat Vasile Blaga.

Totodată, Blaga a anunțat că va contesta la CCR acestă solicitare de revocare a USL.
Parlamentarii USL au anunțat că nu vor participa la votul din plenul reunit al celor două camere și drept urmare au părăsit sala.
Crin Antonescu este propunerea USL pentru șefia Senatului, iar Valeriu Zgonea este propus să fie șef la Camera Deputaților.