Breaking news

USL a câștigat alegerile parțiale în colegiul 2 din Maramureș

Florin Tătaru, candidatul Uniunii Social Liberale, a câștigat duminică mandatul de deputat în colegiul 2 Maramureș, după ce a obținut peste 9.000 de voturi, în urma alegerilor parțiale.

sigla_uslDupă numărarea tututor voturilor exprimate în colegiul 2 Maramureș, candidatul USL a fost ales de  9.433  de votanți în timp ce candidatul PDL, Mariana Pop a primit 7.845 voturi.

În schimb, USL a pierdut alegerile în colegiul 6 din Piatra Neamț. După numărarea a 25% din voturi, candidatul PDL, Adrian Rădulescu avea 59% din voturi.

Atât candidatul USL, Liviu Harbuz, cât și președintele PSD, Victor Ponta au acuzat fraude masive la votul din Neamț și de faptul că PDL a dat mită electorală ce însumează peste un milion de euro. Aceștia îi acuză pe portocalii că s-au vopsit în verde și au demarat o campanie electorală murdară bazată pe pachete împărțite localnicilor pe tot parcursul campaniei electorale.

Alegerile la Neamț  s-au desfăşurat pentru ocuparea mandatului de deputat rămas vacant după decesul deputatului PSD Victor Surdu.

La Maramureș postul de deputat a rămas vacnd după ce parlamentarul PSD Catalin Cherecheş (ulterior membru PNL), a optat pentru funcţia de primar al Municipiului Baia Mare.

În judeţul Neamţ, în Colegiul uninominal 6, au concurat din partea USL, Liviu Harbuz, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii și  Adrian Radulescu, sustinut de PDL, actual secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

În Colegiul 2, din Maramureş, au concurat, din partea PSD, Florin Tătaru, susţinut de USL,  Mariana Pop (PDL),  Mircea Dolha (Partidul Ecologist Român) şi Horsza Felician Emil, reprezentând Partidul România Mare.