Breaking news

Urmează să dai startul unei afaceri? Află cum să-ți mobilezi biroul

Pornind de la o simplă idee și până la concretizarea unui plan de afaceri este cale lungă, fiecare detaliu fiind foarte important, iar din rândul acestora modul în care este amenajat și mobilat spațiu de birouri este vital.

importatorscaune_13Indiferent că e cazul celor care urmează să dea startul unei afaceri ori a celor care vor să se mute sau să-și reamenajeze biroul, vom prezenta în continuare câteva sfaturi, concepte și idei care să-i ajute să se ghideze cât mai bine.

Felul în care se prezintă biroul este important atât pentru angajați, dar și pentru parteneri sau clienții care-i trec pragul, fiind în mod indirect imaginea profesionalismului și a eficienței afacerii respective.

Prin urmare, să vedem care sunt cele mai importante detalii pentru o astfel de amenajare, iar pentru început vom pleca de la fiecare spațiu în parte, de la zona de recepție, sala de așteptare, biroul directorial, spațiul de execuție și, bineînțeles, sala de conferințe. Fiecare dintre acestea prezintă anumite aspecte și are un anumit rol, astfel că alegerile făcute trebuie să fie pe măsura lor.

Zona de recepție

Se spune deseori că prima impresie contează. Ei bine, chiar așa și este. Momentul în care intrăm într-un birou ne poate oferi o imagine plăcută sau dezolantă, depinde de modul în care suntem întâmpinați, calitatea mobilierului și culorile ce se regăsesc.

Astfel, recepția trebuie să fie definită de eleganță, seriozitate și în același timp căldură. Doar în felul acesta se pot primi clienții cât mai bine, iar rezultatul va fi unul ce se va face simțit cu siguranță.

Este evident că în acest spațiu trebuie să fie un mobilier de recepție, impunător și care să fie modern sau clasic, în funcție de celelalte alegeri făcute în birou. Important este ca linia să fie aceeași pe întreaga suprafață.

Sala de așteptare

Într-un birou în care există un trafic ridicat e firesc să existe și o sală de așteptare. Pentru a reuși să facă mediul respectiv cât mai prietenos și confortabil, scaunele ce se regăsesc în acest spațiu trebuie să prezinte două caracteristici: să fie foarte rezistente, având în vedere că vor fi folosite de multe persoane, iar mai apoi să fie și confortabile, pentru a face timpul de așteptare cât mai plăcut.

Puteți regăsi foarte multe exemple de acest fel chiar pe site-ul importatorscaune.ro, fiind un magazin online specializat pe scaune și accesorii pentru acestea.

Biroul directorial

Fiind locul în care se semnează contractele și fiind în fapt creierul întregii afaceri, biroul directorial e important să fie caracterizat de eleganță, să fie impunător și să avantajeze orice negociere care se realizează.

Cum fiecare aspect poate face diferența și trebuie să fie tratat cu multă importanță, în cadrul unui astfel de spațiu trebuie să fie amplasat un birou de calitate, iar scaunele alese să fie foarte confortabile și realizate din materiale de cea mai bună calitate.

În secțiunea „scaune birou” din cadrul site-ului anterior menționat, importatorscaune.ro, se pot găsi modele care mai de care mai deosebite, ce impresionează prin aspectul lor și oferă imaginea potrivită unui astfel de spațiu.

Spațiul de execuție

Motorul unei afaceri este dat de către angajați. Astfel, mediul în care aceștia își desfășoară activitatea trebuie să fie unul cât mai plăcut, care să le ofere energia și starea de spirit potrivită pentru a fi performanți.

Un astfel de spațiu e important să includă birouri pe măsură, locuri pentru depozitare și de preferat să fie scaune cu rotile, pentru un plus de mobilitate și eficientizarea task-urilor ce necesită a fi îndeplinite.

Sala de conferințe

Nu în ultimul rând, în mod normal fiind locul din care iau naștere cele mai strălucite idei, realizate în cadrul unor sesiuni de brainstorming, sala de conferințe e importantă să fie încăpătoare, să prezinte un proiector sau o tablă de scris, o masă pe măsură și, totodată, scaune adecvate.

Adevărul este că detaliile pot fi mult mai minuțioase decât aspectele prezentate în cadrul acestor idei, însă amenajarea de bază trebuie să le privească cu o mare seriozitate și ca pe un reper pentru a începe mobilarea.

Referitor la mobila aleasă, trebuie să se urmărească cu fiecare ocazie calitatea, rezistența, fiabilitatea și eleganța. Din punct de vedere al scaunelor ce necesită a fi alese, importatorscaune.ro prezintă un reper excelent și un loc în care se pot face alegeri excelente.  În ceea ce privește culoarea aleasă, aceasta trebuie să fie cât mai plăcută ochiului, să nu obosească și să inspire profesionalism.