Breaking news

Orașul New York va fi lovit de uraganul Sandy

Orașul New York va fi lovit luni dimineață de uraganul Sandy, cel mai mare din ultimii 100 de ani.

Orașul New York se pregăteşte să dea piept cu cel mai puternic uragan din ultimii 100 de ani, care va ajunge luni dimineață, deasupra celui mai mare oraș american.

Autoritățile newyork-eze au decis să închidă reţeaua de transport public, inclusiv metroul, duminică începând cu ora locală 19.00.

În jur de 375.000 de new-yorkezi din Brooklyn, Bronx, Queens, Manhattan şi State Island, vor primi mandate obligatorii de evacuare, întrucât apa ar putea depăşi trei metri, iar viteza vântului va ajunge la 112 km/h, în anumite regiuni din New York.

În plus, 3.200 de zboruri au fost anulate duminică pe aeroporturile din New York, cel mai mare oraş din Statele Unite, şi din alte oraşe de pe coasta de est.

Uraganul Sandy, format în Atlantic, este de categoria 1 pe scara Saffir-Simpson, de cinci nivele, şi suflă pe o întindere foarte mare, de cel puţin 800 de kilometri pătrați.

Până acum, 65 de oameni din America Centrală au murit din cauza uraganului Sandy.

Barack Obama le-a cerut cetăţenilor americani să trateze “cu foarte mare seriozitate” potenţialul pericol pe care îl reprezintă sosirea uraganului Sandy pe coastele Statelor Unite şi să urmeze recomandările autorităţilor.

>