Breaking news

Uraganul Irene a ajuns la New York. 1.5 milioane persoane evacuate

Irene a ajuns și la New York și autotitățile se așteaptă la ce e mai rău. Peste 1,5 milioane de persoane au fost deja evacuate din oraș pentru a limita pierderile de vieți omenești.

new.yorkNew York arată în partea de est ca un oraș fantomă, ce își așteaptă sentința din aprtea uraganului Irene. După ce a făcut opt morţi şi a evacuat forţat cel puţin 1,5 milioane de persoane, uraganul Irene a lovit New Yorkul sâmbătă seară, transformat într-un oraş-fantomă măturat de ploi torenţiale.

„Extremitatea uraganului a sosit peste noi”, a declarat primarul New Yorkului, Michael Bloomberg, într-o conferinţă de presă.

Primarul a cerut locuitorilor să rămână neapărat la domiciliu: „Nu ieşiţi pe străzi, rămâneţi acasă sau în centrele de primire”, a cerut el, adăugând că este „prea târziu pentru a pleca” .

Transportul public oprit, aeroporturile închise, mii de evacuări, New Yorkul, de obicei atât de festiv sâmbătă seară, semăna cu un oraş mort.

Numeroase magazine şi-au protejat ferestrele cu placaj şi newyorkezii s-au baricadat în case. Iar alții au părăsit oraşul, alţii s-au refugiat la rude, în hoteluri luate cu asalt sau în cele o sută de mici centre de primire deschise de primărie.