Breaking news

Unul din trei copii din România trăiește sub limita sărăciei

loading...

Unul din trei copii din România (33%) trăieşte sub limita sărăciei, ceea ce are grave repercusiuni asupra dezvoltării psiho-sociale, potrivit datelor Eurostat făcute publice în luna ianuarie a acestui an.

copii-saraciDatele relevă un aspect şi mai grav: copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani reprezintă cea mai vulnerabilă categorie, ţara noastră fiind pe primul loc din Europa în ceea ce priveşte procentul minorilor care trăiesc la limita subzistenţei.

Salvaţi Copiii România organizează, pentru al zecelea an consecutiv, Festivalul Brazilor de Crăciun, un eveniment caritabil de amploare, prin care se asigură suport pentru copiii care trăiesc în medii sociale vulnerabile. Până în prezent, peste 10.000 de copii au beneficiat de suport pentru a putea fi reintegraţi social şi educaţional.

Festivalul a devenit un prilej pentru a demonstra solidaritatea socială, prin donaţii care ajung direct şi transparent la copiii incluşi în programele organizaţiei Salvaţi Copiii.

Designerii români au creat pentru ediţia din acest an 20 de brazi inediţi, care vor fi prezentaţi pe 24 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, la care vor lua parte membri ai comitetului de organizare, precum şi renumitul designer Ingrid Vlasov, care se alătură astfel cauzei copiilor incluşi în programele Salvaţi Copiii. 10 dintre brazii speciali creaţi vor fi selectaţi, urmând a fi licitaţi în cadrul Galei care va avea loc pe 9 decembrie 2010, la Palatul Parlamentului. Fondurile astfel colectate vor asigura un suport necesar pentru programele de educaţie preşcolară, prevenire a abandonului şi reintegrare şcolară a copiilor din 39 de judeţe ale ţării.

loading...