Breaking news

Unul din douăzeci de români suferă de diabet

loading...

În România, o persoană din douăzeci suferă de diabet, iar fiecare al șaptelea român prezintă riscul de a se îmbolnavi de diabet. La nivel mondial, peste 220 de milioane de persoane sunt diabetice, iar în fiecare an 7 milioane de persoane sunt diagnosticate cu diabet, dintre care 70.000 sunt copii.

diabetPotrivit Federației Internaționale a Diabetului, la fiecare 10 secunde o persoană moare din cauza diabetului zaharat.

Diabetul este o boală cronică care apare atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină sau organismul nu utilizează în mod corespunzător insulina pe care o produce. Insulina este un hormon care reglează concentraţia de zahăr în sânge.

Asociaţia Diabeticilor din România, Asociația pentru Copiii și Tinerii cu Diabet Zaharat din Municipiul București și compania Houston NPA invită pacienții cu diabet, familiile acestora și cadrele medicale la două acțiuni de informare medicală în cadrul proiectului „Viața cu Diabet”.

Evenimentul dedicat Asociaţiei Diabeticilor din România va avea loc sâmbată, 6 noiembrie 2010, de la ora 10.30 la ora 18.00, în Amfiteatrul Spitalului pentru Copii „M.S. Curie” (Budimex). În același amfiteatru, sâmbătă, 13 noiembrie 2010, între orele 10.00 și 14.00, se va derula cel de-al doilea eveniment sub coordonarea Asociației pentru Copiii și Tinerii cu Diabet Zaharat din Municipiul București.

În cadrul evenimentului Viața cu Diabet dedicat Asociaţiei Diabeticilor din România vor avea loc prezentări despre problematica diabetului și bolile asociate, respectiv piciorul diabetic și retinopatia diabetică, despre metodele de monitorizare și automonitorizare, despre cum să oferi o îngrijire cât mai eficientă pacientului diagnosticat cu diabet zaharat, despre terapiile complementarea în tratarea complicațiilor și despre modul în care criza economică afectează alimentația diabetului.

Pe 13 noiembrie 2010 părinții vor putea afla mai multe despre particularitățile îngrijirii unui copil cu diabet, despre metodele de administrare corectă a insulinei, despre terapii moderne și despre rolul familiei și al specialiștilor în integrarea socială a copilului care suferă de diabet.

Evenimentele se înscriu în campania de conștientizare a diabetului zaharat „Ziua Mondială a Diabetului” care se derulează în fiecare an în luna noiembrie. Campania este susținută de Organizația Națiunilor Unite, de Organizația Mondială a Sănătății și de Federația Internațională a Diabetului.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>