Breaking news

Unul din cei trei autori ai atacului terorist din Paris, s-a predat autorităților franceze

Hamyd Mourad, în vârstă de 18 ani, șoferul mașinii care i-a dus pe cei doi teroriști la sediul ziarului Charlie Hebdo, s-a predat poliției. Autoritățile franceze i-au identificat și pe ceilalți doi autori ai masacrului de miercuri. Aceștia sunt frații Chérif și Said Kouachi, în vârstă de 32 și 34 de ani.

atac terorist frantaPoliția din Franța a publicat fotografiile fraților Chérif și Said Kouachi și avertizează că aceștia sunt înarmați și periculoși. Joi dimineață, mai multe persoane din anturajul lor au fost reținute și sunt anchetate de autoritățile franceze pentru a da de urmele autorilor măcelului de la sediul publicației satirice Charlie Hebdo.

Polițiștii i-ar fi identificat pe autorii atacului, întrucât Said Kouachi şi-a uitat buletinul în maşina Citroen C3 abandonată la scurt timp după ce a ucis 12 persoane.

Atacul terorist a avut miercuri în jurul orei 11,30, la sediul publicației satirice Charlie Hebdo, întrucât ziarul publicase caricaturi cu Profetul Mahomed.

Îmbrăcați în negru, purtând cagule și înarmați fiecare cu un Kalașnikov, cei doi atacatori au pătruns în sediul ziarului satiric Charlie Hebdo și au împușcat tot ce mișca.

Primul care cade victimă teroriștilor, este persoana de la recepția ziarului. După care cei doi indivizi înarmați au urcat la etajul doi, unde se află redacția publicației. Au pătruns în sala unde colectivul redacțional se reunise într-o ședință și au deschis focul împotriva celor prezenți în încăpere, printre ei aflându-se și polițistul însărcinat cu protecția caricaturistului Charb. Directorul revistei, Charb, se afla sub protecția poliției după caricaturile cu profetul Mahomed publicate în anul 2011.

În doar cinci minute, redacția Charlie Hebdo a fost decimată, după măcelul făcut de teroriști. Printre cei uciși de teroriști se numără și alți caricaturiștii renumiți în Franța: Cabu, Tignous și Wolinski. După ce au împușcat tate eprsoanele prezente în redacția ziarului, teroriștii au strigat: ‘L-am răzbunat pe profet!’ și ‘Allah Akbar!’.

După care au ieșit fugind din sediul ziarului, moment în care au dat nas în nas cu o patrulă de poliție și trag o rafală în parbrizul acesteia. Potrivit unor imagini care circulă pe internet și autentificate de anchetatori, pe bulevardul Richard-Lenoir un polițist este rănit și căzut la pământ în urma focului deschis de atacatori. După care, cei doi teroriști ies atunci din mașină și se apropie de el, iar unul dintre ei strigă în fața lui: ‘Ai vrut să mă omori!‘. Polițistul ridică mâna și spune: ‘Nu, e în regulă șefule‘, dar este executat cu un glonț în cap.

Apoi, potrivit unei alte înregistrări video, atacatorii se îndreaptă din nou către mașină strigând, înainte de a demara: ‘L-am răzbunat pe profetul Mahomed!’ și ‘L-am ucis pe Charlie Hebdo!’.

După care, abandonează apoi vehiculul în apropierea parcului Buttes-Chaumont și opresc un alt autoturism pe care-l confiscă după ce imobilizează șoferul. Teroriștii au fugit cu acest autoturism către partea de nord a Parisului și li s-a pierdut urma. Aceștia sunt căutați și la această oră de 3000 de polițiști și de serviciile secrete din Franța.

Născut la 28 noiembrie 1982 la Paris, de naţionalitate franceză şi supranumit Abu Issen, Chérif Kouachi a fost condamnat în anul 2008 pentru implicarea într-o rețea care a trimis în Irak combatanți ce s-au alăturat ramurii irakiene a grupării teroriste al-Qaida.

Cherif Kouachi a făcut parte din „filiera Buttes-Chaumont”, și a  fost reţinut chiar înainte de a pleca spre Siria, apoi Irak, el a fost judecat în 2008 şi condamnat la trei ani de închisoare, dintre care 18 luni cu suspendare.

>