Breaking news

Universul copiilor – cum alegi cele mai bune jucării pentru un copil?

Oferta producătorilor de jucării este uriașă și tentează prin culoare și sunet. Cu o gamă atât de largă oferită, este ușor să te pierzi, iar alegerea jucăriei potrivite poate fi extrem de dificilă. Ai încredere în publicitate, aspect atrăgător, cunoaștere a mărcii? Ce caracteristici ar trebui să aibă o jucărie bună? După cum poți vedea, alegerea corectă nu este atât de ușoară.

Alegerea jucăriei potrivite pentru copilul tău este un fel de proces. La început, trebuie să te gândești la scopul cumpărării unei jucării. Întreabă-te: de ce cumperi unui copil o anumită jucărie? Ar trebui să-l țină ocupat pe copil și îi consumă inutil timpul? Sau oferă oportunități de educație, învățare și dezvoltare?

Universul copiilor – doar jucării bune

O jucărie bună este una care stimulează activitatea. Cele mai bune jucării sunt cele care învață și se dezvoltă prin joacă, precum acele jucării de lemn Montessori. O jucărie bine aleasă dezvoltă gândirea logică și spațială, coordonarea, creativitatea, precum și abilitățile verbale.

Cu cât este mai simplă jucăria, cu atât mai mult stimulează jocul. Jucăriile care luminează, se mișcă singure, sunt atractive pentru un copil doar pentru o clipă și pot ajunge cu ușurință într-un colț. Dar acele jucării de lemn Montessori sau jucării educative deschid multe posibilități pentru un copil. De exemplu, cuburile de construit pentru copii sau un set de construit, care au un număr aproape nelimitat de moduri de a le aranja.

Alege o jucărie care ține cont de vârsta copilului

De îndată ce știi ce fel de jucării interactive ar trebui să alegi, trebuie să le adaptezi la vârsta și preferințele copilului mic. Ce interesează un copil mic și ce interesează un preșcolar. De asemenea, trebuie să îți amintești că unele jucării educative sunt destinate copiilor peste o anumită vârstă, ceea ce poate fi verificat cu ușurință prin marcajele de pe ambalaj. De asemenea, nivelul de dificultate în cazul unui puzzle de lemn, de exemplu,  trebuie ajustat la vârsta copilului pentru care se achiziționează jucăria.

Jucării sigure pentru copii – un aspect esențial

Se poate spune la prima vedere dacă jucăria își îndeplinește funcția. O jucărie sigură trebuie făcută cu grijă, fără imperfecțiuni și elemente periculoase. Trebuie să fie fabricată din materiale netoxice. De aceea, jucăriile din lemn Montessori sunt o alegere atât de potrivită.

În magazinul AM ȘI EU, vei găsi jucării pentru fete și jucării pentru băieți sigure, care au numeroase certificări și aprobări. Acestea conțin instrucțiuni, avertismente și informații despre vârsta copiilor cărora le este destinat. Jucăriile care nu îndeplinesc standardele de mai sus ar trebui respinse.

>