Breaking news

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti va avea primul campus universitar de tip Smart City din România

loading...

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti va implementa un sistem de management energetic şi de eficienţă de tip Smart City, având oportunitatea de a se alătura unui cerc restrâns de universități din Europa, care au început să implementeze un asemenea concept.

universitatea politehnicaPrima etapă a dezvoltării sistemului va consta în realizarea tuturor studiilor, expertizelor și analizelor necesare, etapă care se va concretiza cu sprijinul unui grant finanțat de către Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin U.S. Trade and Development Agency (USTDA).

Smart Campus apelează la tehnologiile noi dedicate îmbunătățirii serviciilor, creșterii nivelulului de confort al studenţilor, eficientizării consumurilor de resurse și reducerii cheltuielilor pe termen mediu și lung.

Ceremonia de semnare a protocolului va avea loc miercuri, 20 aprilie, începând cu ora 14:00 la sediul CAMPUS, etajul 1, sala 101, în prezența Excelenței Sale domnul Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a domnului Viceprim-ministru Costin Borc și a domnului Mihnea Constantinescu, Ambasador cu însărcinări speciale, reprezentant special pentru securitatea energetică.

Universitatea POLITEHNICA din București, cea mai veche universitate tehnică din România, are în componență 15 facultăți.

loading...