Breaking news

Transferuri fictive de fotbaliști la U Cluj și Petrolul Ploiești

Cluburile U Cluj și Petrolul Ploiești, sunt acuzate de procurorii DIICOT de transferuri fictive de jucători.

Procurorii DIICOT au demerat percheziții miercuri la prânz la cluburile Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești.

Procurorii anchetează membri ai celor două cluburi într-un dosar de transferuri fictive de fotbaliști, producând astfel un prejudiciu de 11 milioane de euro.

În fapt, se reţine că, în perioada mai – septembrie 2012, persoane din cadrul SC Fotbal Club Universitatea Cluj SA au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale prin transferarea, cu titlu gratuit, a  unui număr de 15 jucători de fotbal către SC Fotbal Club Petrolul SA. Transferul cu titlu gratuit a unor jucători cotați pe piață cu o valoare ridicată, estimata la aproximativ 11.000.000 Euro și care au generat cheltuieli încă de la momentul achiziției, în contextul unei  situații financiare deficitare a clubului, este de natură să genereze suspiciuni cu privire la realitatea contractelor de transfer încheiate”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Scandalul de la U Cluj și Petrolul Ploiești vine la două zile după ce Curtea de Apel București a condamnat la închisoare opt persoane importante din fotbalul românesc.

Impresarul Ioan Becali a primit cea mai mare pedeapsă dintre cei opt inculpați și anume opt ani de închisoare cu executare. Fratele său Victor Becali și fostul președinte executiv al FC Dinamo, Cristi Borcea au primit fiecare câte 7 ani de închisoare cu executare în dosarul transferurilor ilegale.

Patronul FC Rapid, George Copos a primit cinci ani de închisoare cu executare. Mihai Stoica director la Steaua, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

În timp ce Jean Pădureanu, Gigi Nețoiu și Gică Popescu au fost condamnați la câte trei ani de închisoare dar cu suspendare.

>