Breaking news

Uniunea Europeană se șterge la fund cu Constituția României și ne obligă să primim 7000 de refugiați

loading...

Constituția României e fix pix pentru Uniunea Europeană. Deși în Constituția României la articolul 3, alin 4, scrie clar: Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine, UE ne bagă pe gât 7000 de refugiați.

ue - constitutia romaniei - refugiatiRomânia nu mai este stat suveran. Uniunea Europeană decide peste autoritățile naționale alese de poporul român. Constituția României este încălcată grosolan de structurile europene doar ca să rezolve problema refugiaților sirieni.

Miniştrii de Interne ai statelor UE au aprobat sistemul propus de Comisia Europeană privind distribuirea a încă 120.000 de refugiaţi, anunţă preşedinţia luxemburgheză a Consiliului UE. Vicepremierul Gabriel Oprea a votat împotriva proiectului deciziei de aplicare a cotelor obligatorii.

România ar urma să primească 2.475 de refugiaţi din 66.000 de extracomunitari distribuiţi din Italia şi Grecia, conform sistemului provizoriu de cote aprobat marţi de Consiliul JAI, numărul total de imigranţi alocat până în prezent Bucureştiului fiind de 4.837.

României îi revin alţi 2.362 de refugiaţi potrivit deciziei Consiliului JAI din 14 septembrie, privind distribuirea a 40.000 de refugiaţi.

Potrivit deciziei luate marţi seară, Franţa va primi 3.064 de imigranţi din Italia şi 9.898 din Grecia, în timp ce Germania 4.027 din Italia şi 13.009 din Grecia. Ungariei i-ar reveni 306 refugiaţi din Italia şi 988 din Grecia.

România urma să primească în total 6.351 de refugiaţi prin repartizarea restului de 54.000 de refugiaţi.

Polonia a renunţat la obiecţii, România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, iar Finlanda s-a abţinut de la vot.

Cehia va contesta la Curtea Europeană de Justiţie decizia Uniunii Europene de distribuire a imigranţilor pe baza unor cote obligatorii, anunţă Preşedinţia luxemburgheză a Consiliului UE.

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a prezentat în Consiliul extraordinar JAI mandatul încredinţat de Preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis şi de Primul-ministru, domnul Victor Ponta.

„România susține eforturile vizând identificarea unor soluții viabile și durabile în gestionarea fenomenului migrației cu care se confruntă Uniunea Europeană și reiterează angajamentul față de principiul solidarităţii. Reamintind Concluziile Consiliului European din 25-26 iunie 2015, prin care statele membre și-au manifestat solidaritatea față de persoanele aflate în nevoie de protecție internațională, pe baza principiului voluntariatului, România consideră că impunerea unor cote obligatorii nu reprezintă o soluție viabilă la problema refugiaților. Sunt tratate, astfel, doar simptomele imediate şi nu cauzele fenomenului. O provocare de asemenea anvergură nu poate fi rezolvată prin impunerea unui sistem automat de redistribuire a imigranților. Este absolut necesar să se țină seama de specificitățile fiecărui stat membru și de capacitatea sa efectivă de primire și integrare a imigranților” a afirmat vicepremierul Gabriel Oprea în intervenţia sa din cadrul Consiliului JAI.

Vicepremierul Gabriel Oprea a transmis miniştrilor de interne europeni şi reprezentanţilor Comisiei Europene faptul că România este solidară cu statele membre afectate de un aflux foarte mare de refugiați şi tocmai de aceea, încă de la primele dezbateri pe tema solidarității și responsabilității, Guvernul României şi-a manifestat disponibilitatea şi a decis preluarea prin relocare a unui număr de 1705 refugiați din Italia și Grecia și 80 refugiați din afara Uniunii Europene (în total 1785 refugiați).

Gabriel Oprea a votat împotriva unei astfel de măsuri, reiterând poziţia de principiu conform căreia România nu susţine relocarea de refugiaţi pe baze obligatorii.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian