Breaking news

Premierul Ungureanu a vândut ţara în doar trei zile

În doar trei zile, premierul Ungureanu a vândut țara, ungurilor, americanilor și canadienilor.

Guvernul condus de securistul Mihai Răzvan Ungureanu a semnat în ultimele trei zile, trei decizii prin care a vândut rezervele naționale de cupru și resurse minerale, străinilor.

Pe 26 martie, Guvernul, prin Ministerul Economiei a vândut pe doar 200 milioane euro, compania Cupru Min Abrud care are în exploatare zăcământul de cupru, care este al doilea ca mărime din Europa.

Firma câștigătoare este Roman Copper Corp. o firmă din Canada înființată anul trecut ce are doar un capital social de 3 milioane de dolari și niciun fel de dotare pentru demararea exploatării de la Abrud.

Specialiștii spun că numai zăcămintele de cupru de la Roșia Poieni valorează între 6 și 20 miliarde de euro. Însă Guvernul Ungureanu a fost de acord să îl vândă pe nimic.

Pe 27 martie, același Guvern Ungureanu a decis înființarea unei facultăți cu predare în limba română în cadrul Universității de Medicină și farmacie de la Târgu Mureș. Prin această măsură, Guvernul a cedat șantajului ordinar al UDMR, cu riscul de a scinda UMF Tg. Mureș și de a crea tensiuni interetince între români și unguri.

Pe 28 martie, tot Guvernul Ungureanu a aprobat pe șest, o hotărâre de guvern prin care dă americanilor de la Chevron, perimetre de prospecții și exploatare a resurselor minerale de la Costinești, Vama Veche și Adamclisi. În aceste zone se află resurse importante de gaze de șist. Însă procedura de exploatare, cea prin fracțiune hidraulică, pe care dorește să o aplice firma americană, este una foarte controversată și interzisă în multe țări europene.

În ianuarie 2012, Guvernul Bulgariei a anulat autorizația dată companiei Chevron pentru exploatarea gazelor de șist. La două luni distanță, Ungureanu s-a întânlit în secret cu reprezentanții Chevron și la scurt timp a și a probat hotărârea de guvern princare le concesionează perimetrele respective.

Anexa care conţine principalele prevederi ale celor trei acorduri încheiate între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) şi Chevron a fost clasificată. Adică contractele atribuite Chevron au fost secretizate.

Chevron deţine şi un perimetru de explorare/exploatare a gazelor la Bârlad. Din acest motiv, joia trecută, peste 5.000 de persoane au protestat împotriva începerii exploatării gazelor de șist.

Tehnica de exploatare a gazelor de șist prin fracturare hidraulică presupune injectarea de apă amestecată cu nisip și foarte multe subsanțe chimice care să dizolve roca și astfel gazele să fie scoase la suprafață. Geologii și specialiștii susțin că această tehnică distruge pânza freatică, produce cutremure de suprafață prin detonările din sol, otrăvește pământurile și răurile.

 

>