Breaking news

Ungureanu contrat de Udrea, pe subiectul bazinelor de înot

Udrea îi dă replica lui Ungureanu în privinţa bazinelor de înot spunând că nu e autoarea lor.

Actualul prim ministru, Mihai Răzvan Ungureanu se contrează cu fostul Ministrul al Dezvoltării, Elena Udrea pe marginea bazinelor de înot, piscinelor şi a sălilor de sport.

Luni seară, la emisiunea “Prim Plan” de la TVR 1, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că fondurile ministerelor rezervate diferitelor proiecte, precum construcţia de piscine, vor fi reorientate către alte programe.

Eu nu cred că suntem o ţară de înotători, am mai puţină apetenţă pentru piscine care sunt săpate în fiecare localitate din România“, a spus Ungureanu.

Remarca lui Ungureanu a fost un atac voalat la adresa ministrului Udrea care a finanţat în ultimii ani proiecte privind construcţia de bazine de înot, săli de sport şi piscine, fix acolo unde nu era cazul.

Elena Udrea a reacţionat la criticile lui Ungureanu spunând că nici ea nu are apetenţă pentru piscine, “nici măcar de la Vila Lac 1”, deoarece nu înoată.

“Cred că a fost o figură de stil, deoarece nu există la nivelul Guvernului un program de construit piscine la ţară. Dacă este vorba despre bazinele de înot de la CNI, probabil că Mihai Răzvan Ungureanu s-a referit la Laszlo Borbely şi Vasile Blaga, miniştrii în timpul cărora a început acest program, eu continuând finanţarea doar a unora dintre proiectele în derulare, pentru că stoparea lor însemna irosirea banilor publici deja plătiţi. Îi dau dreptate lui Mihai Răzvan Ungureanu, nici eu nu am apetenţe pentru piscine în toată ţara, nici măcar pentru cea de la Lacul 1, cu atât mai mult cu cât eu, spre deosebire chiar şi de acualul prim-ministru, nu înot”, a declarat Udrea.

Premierul Ungureanu a cerut miniştrilor să taie din cheltuielile pregătite pentru deplasări externe şi acţiuni de promovare în străinătate, precum târguri şi expoziţii, cât şi pentru construcţia de săli de sport.

 

 

>