Breaking news

Ungaria vrea să găzduiască Jocurile Olimpice din 2024

Ungaria ar putea să organizeze în anul 2024, la Budapesta, Jocurile Olimpice și Paralimpice de vară.

festivitate londra olimpiadaComitetul Olimpic Maghiar a propus vineri autorităților din Ungaria să analizeze posibilitatea organizării Jocurilor Olimpice și Paralimpice din 2024.

Adunarea generală a MOB a votat propunerea după ce Comitetul Olimpic Internațional a aprobat în decembrie un program de reforme pentru organizarea unor Jocuri “mai economice”, cu disputarea unor probe în mai multe orașe.

În septembrie 2014, președintele MOB, Zsolt Borkai, a asigurat că forul pe care-l conduce este favorabil prezentării unei candidaturi a Budapestei “pentru organizarea Jocurilor de vară din 2024”.

Calendarul oficial prevede că orașele care-și propun găzduirea Olimpiadei din 2024 trebuie să-și prezinte candidatura cel mai târziu pe 15 septembrie 2015. CIO va desemna gazda competiției în vara lui 2017, în capitala statului Peru, Lima.

Budapesta a candidat la organizarea JO 1960, dar a primit un singur vot. În ultimii ani au existat speculații despre posibilitatea de a găzdui JO din 2016 și 2020, dar nu a existat niciodată un proiect oficial.

Budapesta are în jur de 1,8 milioane de locuitori dar o suprafață dublă față de București. În timp ce Ungaria are doar 9,9 milioane de locuitori și o suprafață de nici 40% din suprafața României.

>