Breaking news

Ungaria închide granița cu Austria și anunță că arestează toți imigranții

loading...

Vești proaste pentru imigranții sirieni care speră să ajungă în Germania, tranzitând Ungaria. Premierul ungar Viktor Orban a anunţat vineri că, începând cu data de 15 septembrie, oricine va intra ilegal pe teritoriul Ungariei va fi arestat.

ungaria refugiatiCei care se încumetă să intre ilegal în Ungaria riscă cinci ani de închisoare. Prin aceste măsuri, autoritățile ungare încearcă să calmeze valul uriaș de imigranți care au năvălit în Ungaria.

Tot de pe 15 septembrie intră în vigoare noua lege care pedepseşte trecerea ilegală a frontierei ungare cu până la 5 ani de închisoare.

‘Ne aflăm în faţa unei rebeliuni’, a declarat Orban după o întâlnire cu preşedintele grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber. Şeful executivului ungar a menţionat că unii refugiaţi refuză să coopereze cu poliţia maghiară, lucru ce este de asemenea ilegal.

Pe de altă parte, Viktor Orban a precizat că se opune propunerii preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de a repartiza prin cote obligatorii 160.000 de refugiaţi între statele membre ale UE, el avertizând că ‘deciziile europene nu se pot lua fără consimţământul şefilor de stat’.

Ungaria închide porţiunea de autostradă M1 la frontiera cu Austria

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria că, pentru evitarea aglomeraţiei pe autostrada M1, Poliţia Judeţului Gyor-Moson-Sopron a închis, pentru circulaţia autoturismelor, la data de 11 septembrie 2015, porţiunea de autostrada spre Hegyeshalom, frontiera cu Austria, de la  km. 165. Poliţia redirecţionează autoturismele către drumul M15, care face legătura cu Bratislava. Poliţia locală informează continuu participanţii la trafic referitor la eventualele aglomerări şi porţiuni de drumuri închise, prin intermediul indicatoarelor electronice ale autostrăzii.

Austria a suspendat temporar traficul feroviar dinspre Ungaria

CFR Călători informează că Administraţia feroviară din Austria (ÖBB), din motive de supraaglomerare a rețelei sale ca urmare a valului de imigranți ce doresc să ajungă în Germania, a suspendat temporar circulaţia trenurilor internaţionale de călători dintre Ungaria şi Austria, prin frontiera Hegyeshalom.

Pentru călătoriile internaţionale spre Europa de Vest pot fi utilizate trenurile internaţionale de călători care circulă din Ungaria prin Slovacia.

Începând din această dimineaţă, trenul internaţional DACIA 346/ 347 Bucureşti – Budapesta – Viena şi retur circulă doar până la Budapesta şi retur, până la redeschiderea traficului spre Austria.

loading...