Breaking news

Unde se gasesc uleiurile esentiale 100% pure folosite in aromaterapie?

Raspunsul rapid? La doTERRA, evident!

Din ce se extrag uleiurile naturale esentiale?

O varietate de uleiuri esentiale pot fi gasite in seminte, scoarta, tulpini, frunze, flori, radacini, si fructe ale unei game largi de plante cultivate sau din vegetatia spontana.

 

Desi ideea de a extrage uleiurile esentiale din anumite parti ale plantelor pare a fi noua, chiar o ciudatenie pentru unii, aceste practici exista de fapt de mii de ani. Oamenii din diferite civilizatii antice au descoperit empiric utilitatea pe care plantele le-ar putea avea in sarcinile de zi cu zi si le-au folosit in tot felul de scopuri, de la remedii de sanatate si tratamente de infrumusetare, pana la ceremonii religioase (inclusiv inmormantari).

 

Desi astazi stim mult mai multe despre beneficiile reale si modul de utilizare a uleiurilor esentiale extrase din plante datorita tehnologiilor si cercetarii in continua dezvoltare, oamenii din civilizatiile antice au avut dreptate: exista avantaje certe in utilizarea plantelor, datorita varietatii largi de specii vegetale disponibile pe mapamond.

 

In concluzie, daca te-ai intrebat vreodata de unde provin uleiurile esentiale ambalate din acele sticlute mici de culoare inchisa, acum ai aflat raspunsul: sunt peste tot in jurul nostru unde exista viata vegetala!

 

Desi nu chiar toate plantele produc uleiuri esentiale in cantitati care sa merite a fi extrase, in plantele in care exista din belsug, uleiul este produs in mod caracteristic de anumite formatiuni microscopice specializate. Dupa ce o planta produce uleiul respectiv, acesta este secretat sau depozitat in structurile acesteia pentru o utilizare ulterioara, dupa caz.

Cantitatea de ulei esential pe care o produce o planta variaza in functie de mai multi factori:

– momentul zilei;

– sezonul sau perioada anului;

– conditiile climatice;

– amenintarile venite din partea pradatorilor (pasari, insecte, animale).

Ce rol joaca uleiurile esentiale in viata plantelor?

Asa cum am mentionat mai sus, in functie de tipul si structura plantei, uleiurile esentiale pot fi gasite in diferite parti ale acesteia, cum este uleiul esential de melaleuca. La unele plante pot fi gasite in flori, in timp ce in alte plante sunt prezente in frunze, radacini sau scoarta. Indiferent de locul in care se gaseste uleiul esential in specia vegetala vizata, se stie deja in urma studiilor internationale efectuate ca uleiurile esentiale joaca un rol important in viata plantelor, deoarece pot indeplini numeroase roluri.