Breaking news

Unde să mergi la mare? TOP 5 destinații din Europa

Vara este asociată cu o vacanță la mare pentru majoritatea oamenilor. Fie că îți planifici o vacanță scurtă sau una de durată, trebuie să îți alegi o destinație potrivită. Europa oferă multe destinații de vis, ușor accesibile. Există locații diverse, pentru toate bugetele și distanțele de parcurs sunt mici. 

Așa că privește aceste lucruri ca pe niște oportunități și alege o vacanță la mare în Europa. 

Iată 5 destinații de vis pentru o vacanță la mare 

  • Spania 

Iubită de toți cei care au vizitat-o, Spania oferă pe lângă diversitate culturală și plaje de vis. Atmosfera atractivă a Spaniei este construită din peisaje extraordinare, mâncare cu specific pescăresc, plaje cu nisip fin și muzică flamenco. 

Cu siguranță ai auzit de cele mai populare destinații precum Tenerife, Mallorca sau Costa Brava. Dacă vrei un concediu la mare cu multă distracție, poți alege Tenerife, care este renumită pentru viața de noapte. Dacă vrei însă un concediu de relaxare, poți alege Mallorca. Depinde doar de tine. 

  • Italia 

Renumită pentru istoria impresionantă, mâncarea delicioasă și deschiderea oamenilor, Italia este una dintre destinațiile perfecte pentru un concediu la mare. 

Datorită formei sale, Italia are nenumărate destinații cu plaje și peisaje ieșite din comun. Printre cele mai populare destinații pentru o vacanță la mare se află Coasta Amalfi, Ischia sau Sardinia. Poți să te bucuri de plajă dar și să vizitezi diverse obiective turistice pe timpul șederii tale, deoarece Italia este plină de atracții istorice pentru turiștii curioși. 

  • Turcia 

Probabil cea mai iubită destinație de vacanță la mare din ultimii ani, Turcia se află în topul preferințelor. De la mâncarea senzațională, facilități nenumărate oferite de hoteluri și un personal extrem de amabil, nu există termen de comparație cu alte locații. Dacă îți place tratamentul regesc, Turcia este țara în care trebuie să mergi în concediu la mare. De exemplu, poți alege una dintre opțiunile de vacanțe în Antalya de pe gotour.ro, în funcție de datele și bugetul concediului tău. Dacă pleci cu copiii în vacanță în Turcia vor fi mai mult decât fericiți, deoarece majoritatea hotelurilor oferă spații de joacă pentru ei. 

  • Grecia 

Grecia se remarcă prin insulele și plajele deosebite. Dacă dorești să și vizitezi diverse obiective turistice, o poți face chiar și într-un timp scurt. Plimbările pe mare și transferul cu pe insule cu vaporul sunt activități apreciate de majoritatea turiștilor. Pe lângă plajele cu nisip fin, peisajele grecești sunt de neuitat. 

Printre cele mai populare destinații se numără Mykonos, Santorini, Creta, Zakynthos sau Rodos. Combinația de culori alb- albastru îți vor aminti mereu de vacanța ta în Grecia dacă decizi să îți petreci acolo concediul la mare. 

  • Portugalia 

Chiar dacă pare asemănătoare cu Spania ca destinație de vacanță la mare, Portugalia are diverse locații care te vor face să te simți ca într-o țară exotică. Plajele sunt nenumărate și majoritatea dintre ele libere, cu nisip fin și peisaje deosebite. Mâncarea este pe bază de pește proaspăt prins direct din ocean, iar vinul de Porto este recunoscut în întreaga lume. Cele mai renumite destinații sunt Madeira și Cascais. Având o suprafață mică, poți vizita diverse obiective turistice fără să te îndepărtezi prea mult de plajă. 

Așadar, alege o vacanță la mare acolo unde crezi că cerințele tale sunt îndeplinite. În funcție de preferințele tale, poți opta pentru o vacanță la mare în care să te distrezi, să vizitezi locuri noi sau pur și simplu să te relaxezi pe plajă, savurând mâncăruri delicioase. 

Sursa foto: unsplash.com

>