Breaking news

Un tren Intercity cu 250 de persoane la bord, a deraiat în judeţul Braşov

Accident feroviar în judeţul Braşov, după ce un tren rapid, cu 250 de călători la bord, a deraiat în dreptul localităţii  Racoş.

tren-deraiatIncidentul feroviar s-a produs la ora 18,05, când locomotiva trenului intercity 531 Bucureşti Nord – Oradea/ Teiuş /Arad a deraiat de prima osie între staţiile Racoş şi Augustin, de pe secţia de circulaţie Braşov – Sighişoara, din cauza precipitaţiilor abundente care au adus aluviuni pe calea ferată.

Niciunul dintre cei 250 de călători ai trenului intercity nu a fost rănit.

În acest moment echipele feroviare de intervenţie sunt la faţa locului pentru îndepărtarea aluviunilor şi retragerea garniturii în staţia Augustin, de unde va fi preluată de o altă locomotivă pentru continuarea călătoriei.

Pasagerii care aveau ca destinaţie staţia Arad au fost preluaţi, în jurul orei 19.00, de trenul internaţional 346 Bucureşti Nord – Viena.

În ceea ce priveşte traficul celoralte trenuri de călători care circulă pe această relaţie, nu se înregistrează alte întârzieri în grafic, circulaţia desfăşurându-se  pe firul 2.

Din cauza unei viituri formate în urma ploilor abundente, boghiul de la locomotivă a sărit, iar locomotiva a deraiat, fără să se răstoarne.Locomotiva a deraiat, însă nu s-a răsturnat, în timp ce vagoanele au rămas pe linii.

Circulaţia feroviară în zonă este întreruptă, în urma incidentului feroviar nefiind înregistrate victime.

Trenul va ajunge la Cluj cu o întârziere de aproximativ 50 de minute.