Breaking news

Un tren de marfă încărcat cu motorină a deraiat între staţiile Voşlăbeni şi Izvorul Mureşului

loading...

Un tren de marfă ce avea în componență 17 vagoane pline cu motorină, a deraiat joi dimineață, în jurul orei 07.35,  între staţiile Voşlăbeni şi Izvorul Mureşului. Din cauza acestui incident feroviar, circulația trenurilor a fost închisă.

tren marfa - vagoane cisterna Trenul avea în compunere 17 de vagoane încărcate cu motorină şi circula pe relaţia Zalău Nord – Coteşti. CFR precizează că în urma deraierii vagonului nu au existat scurgeri de motorină.

”În urma deraierii vagonului nu există scurgeri de motorină, toate organele abilitate să intervină în astfel de situaţii fiind deja anunţate. Doua trenuri au fost oprite temporar în staţiile Izvorul Mureşului şi Voşlăbeni, călătorii fiind transbordaţi cu mijloace auto pe porţiunea Izvorul Mureşului şi Voşlăbeni, de unde își vor putea continua călătoria cu trenul. La faţa locului se va deplasa un vagon de ajutor, urmând ca în cel mai scurt timp să se reia în condiţii de siguranţă traficul feroviar pe ruta Voşlăbeni – Izvorul Mureşului. Pasagerii care doresc să renunțe la călătorie pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată și reglementarilor în vigoare”, se arată în comunicatul de presă al CFR, remis exclusivNEWS.ro.

Călătorii care şi-au achiziţionat bilete la trenurile care tranzitează secţia de circulaţie Voşlăbeni – Izvorul Mureşului, pe acest segment se asigură în continuare transbordare auto, până la reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

În următorul interval orar se va realiza transbordare cu mijloace auto pentru următoarele 2 trenuri de călători:

Regio 4510 care circulă pe relaţia Gheorghieni – Brașov, cu transbordare auto din staţia Voşlăbeni, la ora 13.03

Regio 4507 care circulă pe relaţia Miercurea Ciuc – Deda, cu transbordare auto din staţia Izvorul Mureşului, la ora 12.55

Această măsură, de transbordarea auto a călătorilor, se menţine până la finalizarea operaţiunilor de repunerea pe şină a vagonului de marfă şi de verificare a liniei de cale ferată, astfel încât reluarea traficului feroviar în această zonă să îndeplinească toate condiţiile de siguranţă.

UPDATE 17.10:  Operaţiunile de repunere pe şină şi remediere a defecţiunilor la linia de cale ferată între staţiileVoşlăbeni şi Izvorul Mureşului au fost finalizate la ora 14.37, circulaţia trenurilor putând fi reluată în condiţii de siguranţă. Trenul R 4508 care face legătura între Târgu Mureş şi Braşov va ajunge în staţia Voşlăbeni la ora 15.04 şi va tranzita această zonă în condiţii normale de trafic, fără transbordarea călătorilor cu mijloace auto. Pentru restabilirea circulaţiei angajaţii feroviari au intervenit cu un vagon de ajutor pentru repunerea pe şină a vagonului deraiat de un boghiu şi cu 3 utilaje speciale pentru remedierea defecţiunilor survenite la linia de cale ferată. 

loading...