Breaking news

Tren de marfă, deraiat la Bistrița între staţiile Fiad şi Telciu

Un tren de marfă aparținând CFR, a deraiat miercuri în jurul ore 18.00, între staţiile Fiad şi Telciu, pe relaţia Sighetu Marmaţiei – Salva. Opt vagoane din compunerea unui tren de marfă au deraiat, 4 dintre acestea fiind răsturnate.

tren marfa deraiatCele patru vagoane răsturnate pe calea ferată erau încărcate cu bușteni. Din fericire, în urma incidentului nu au fost înregistrate victime.

Trenul 43622 aparţine operatorului naţional de transport feroviar şi asigura un transport de buşteni pe relaţia Dealul Ştefăniţei – Vinţu de Jos.

La faţa locului s-au deplasat comisiile de cercetare ale CFR SA, CFR Marfă şi AFER, precum şi echipele de intervenţie din cadrul Regionalei CF Cluj şi Sucursala CFR Marfă Transilvania pentru a demararea procedurile de manevră şi repunere pe şină a vagoanelor deraiate.

Până la repunerea pe şină a vagoanelor şi reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă, se va asigura transbordare auto între Dealul Ştefăniţei şi Telciu.

Principalul reproş al ministrului Transporturilor la adresa fostei conduceri a CFR SA a fost ignorarea siguranţei feroviare de către prima echipă de manageri privaţi, de la numirea în fruntea companiei.

Cel mai important lucru este siguranţa feroviară. Tocmai pentru cel mai important lucru în aceste trei luni nu s-a făcut absolut nimic!”, a declarat Relu Fenechiu, ministru Transporturilor într-o emisiune televizată, la sfârşitul lunii aprilie.