Breaking news

Un tren de marfă a căzut de pe un pod care s-a rupt în apropiere de Craiova

loading...

Un tren de marfă a s-a prăbuşit duminică dimineaţă după ce a deraiat în zona viaductului din localitatea Cârcea. Podul s-a rupt exact în momentul în care trenul trecea pe deasupra lui. Mecanicul era beat în momentul în are a intrat cu garnitura pe tronsonul dezafectat. 

Accidentul s-a produs după ce viaductul aflat în reparaţii, s-a rupt în momentul în care trenul a traversat podul de cale ferată.

Trenul cu 23 de vagoane cisternă încărcate cu biodiesel, ar fi intrat pe firul de cale ferată aflat în reparaţie şi pe care circulaţia era întreruptă.

Prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a declarat pentru Agerpres că locomotiva a reuşit să treacă podul în virtutea inerţiei, însă vagoanele din spate au căzut după ce podul s-a rupt pe toată lungimea, pe firul aflat în reparaţii.

Prefectul a mai declarat că în zonă circulaţia feroviară a fost întreruptă, pentru a se verifica dacă mai există siguranţă şi pe firul 2, iar trenurile au fost deviate pe ruta Caracal – Piatra-Olt – Balş.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA precizează că circulaţia feroviară este închisă începând cu ora 08:20 între staţiile CF Malu Mare şi Banu Mărăcine din cauza deraierii unui tren de marfă aparţinând operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român).

Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane şi circula pe distanţa Slobozia – Veche Curtici, transporta produse petroliere. Șapte vagoane au căzut după ce viaductul Cârcea s-a prăbușit.

Fotografii: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>