Breaking news

Un tren de călători al Regiotrans a luat foc în apropiere de Dorohoi

Un tren de călători operat de compania Regiotrans, și care circula pe ruta Dorohoi-Iași, aluat foc, vineri dimineață. Pasagerii au fost coborâți în scrut timp din vagon iar pompierii au intervenit pentru stingerea focului.

tren regiotrans  flacari dorohoiTrenul plecase din Gara Dorhoi către Iași în jurul orei 6:00 și doar după 15 minute de mers pe șine, în dreptul localității Broscăuți, la motorul unuia dintre vagoane a izbucnit un incendiu care s-a extins și la un alt vagon.

O degajare de fum s-a produs în jurul ore 05.45 la un automotor din compunerea unui tren privat. Trenul 14816 circulă pe relaţia Dorohoi – Iaşi, secţie de cale ferată de asemenea privată, iar degajarea de fum s-a produs, între staţiile Dorohoi-Ungureni, la cel de-al doilea automotor. Din informaţiile deţinute de CFR SA, călătorii au fost evacuaţi şi mutaţi în primul automotor, pentru a se evita orice pericol. Trenul şi-a reluat călătoria cu o întârziere de 53 de minute, spre Iaşi, având în compunere un singur automotor. La ora 08.07, automotorul unde s-a produs degajarea de fum, a fost retras în staţia Dorohoi, iar în acest moment circulaţia feroviară pe secţiaprivata Dorohoi – Iaşi se desfăşoară în condiţii de siguranţă„, se precizează în comunicatul de presă al CFR.

Dintre cele patru vagoane ale trenului Regiotrans, doar ultimele două au fost cuprinse de flăcări. Până să ajungă pompierii la fața locului, Angajații Regiotrans au reușit să desprindă vagoanele cuprinse de flăcări, până la sosirea pompierilor și să dea jos din tren, pasagerii, 10 la număr.

Intervenția pompierilor a fost dificilă din cauza fumului gros emanat dar și din cauza vântului.

Sursă foto: stiri.botosani.ro

>