Breaking news

Un tren de călători a deraiat la Fetești după ce a lovit o autobetonieră

Un tren de călători a deraiat joi, la Feteşti, judeţul Ialomiţa, după ce a lovit o autobetonieră, la trecerea peste calea ferată.

ACCIDENT FEROVIAR - CARCEA - CRAIOVATrenul Regio 8202, Feteşti – Buzău, a lovit o autobetonieră care s-a angajat în trecerea la nivel cu calea ferată   dintre staţiile Feteşti şi Movila, prevăzută cu indicator rutier Crucea Sf. Andrei.

În urma impactului, s-a produs deraierea locomotivei, iar primul vagon a fost avariat. Din primele informaţii, unul dintre pasageri şi conductorul de tren au fost accidentaţi uşor.  Menţionăm că ceilalţi pasageri sunt în siguranţă.

Șoferul autobetonierei a fost transportat la spital în stare gravă, cu fracturi costale și multiple traumatisme craniene.

La faţa locului s-au depalsat organele abilitate în vederea cercetării producerii acestui accident şi respectiv a restabilirii circulaţiei.

Circulaţia feroviară a fost blocată pe ruta Feteşti – Ţăndărei din jurul orei 11.30 până la ora 13.15.

Garnitura a fost retrasă în staţia Feteşti, de unde cei aproximativ 60 de pasageri și-au putut continua călătoria cu alte trenuri aflate în circulaţie, pe rută ocolitoare.

Traficul feroviar între staţiile Feteşti şi Movila a fost reluat la ora 13.15 în condiţii de siguranţă pe firul II de circulaţie. Firul I rămâne în continuare închis pentru operaţiuni de repunere pe şină a locomotivei şi pentru remedierea defecţiunilor produse la linia de contact.

În urma impactului, locomotiva trenului a deraiat de două osii, primul vagon a fost avariat, iar stâlpul de înaltă tensiune a fost rupt, fiind astfel întreruptă alimentarea cu energie a firului de contact.

Modificări în circulaţia feroviară care au intervenit în grafic din cauza accidentului rutier:

– Trenul Regio 8575 Slobozia – Fetesti a fost anulat pe distanţa Movila – Feteşti.

– Trenul Regio 8574 Feteşti – Slobozia a fost anulat pe distanţa Feteşti – Movila