Breaking news

Un tramvai al liniei 41 din București, a deraiat și s-a rupt în două

Un tramvai al liniei 41 din Capitală, a deraiat, vineri dimineaţă, în apropiere de capătul de linie de la Piaţa Presei Libere. În urma deraierii tramvaiul s-a rupt în două și a perturbat circulația tramvaielor.

tramvai 41 rupt in douaTramvaiul venea dinspre cartierul Ghencea, și a deraiat în jurul orei 09.00, în apropierea capătului de linie de la terminalul Piaţa Presei Libere, în zona ultimului macaz înainte de schimbarea sensului de mers. În momentul deraierii, burduful care delimita două dintre vagoanele tramvaiului s-a rupt.

Purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Constantin Tobescu a spus că din fericire nu s-au înregistrat victime, însă pagubele materiale sunt însemnate. Întrucât tramvaiul a fost distrus iar reparațiile sunt costisitoare. Potrivit lui Tobescu, echipele de intervenţie ale RATB au repus pe linie tramvaiul deraiat și l-au dus la depou.

Din cauza acestui incident, circulația tramvaielor pe linia 41 a fost perturbată timp de o oră și jumătate. Pentru preluarea călătorilor pe sensul dinspre Piaţa Presei Libere spre cartierul Ghencea au fost introduse temporar autobuze ale liniei 641.

Un accident similar în care un tramvai s-a rupt în două s-a produs și pe 18 iulie 2012, când două tramvaie s-au ciocnit la intersecția străzilor Rahova cu Sebastian. Accidentul de atunci s-a soldat cu rănirea a 28 de persoane aflate în cele două tramvaie.