Breaking news

Un student şi o secretară cercetaţi pentru intermediera promovării examenelor în mod fraudulos

Un student de la o facultate din Craiova, a fost prins în flagrant de ofiţerii DGA în timp ce primea mai multe sume de bani de la colegii săi, pentru a-i ajuta să promoveze examenele.

Cercetările au fost demarate, în cursul anului 2011, când trei studenţi de la instituţia de învăţământ au sesizat ofiţerii DGA cu privire la faptul că un coleg le-a pretins diverse sume de bani, totalizând 2.500 euro şi 1.800 lei pentru a interveni pe lângă  profesori ai facultăţii în vederea promovării unor examene.

În baza sesizării, la data de 19.01.2012, ofiţerii D.G.A. – Dolj, l-au prins în flagrant pe student, după ce a primit de la unul dintre denunţători 350 euro, pentru a interveni pe lângă profesori în vederea promovării unor examene din sesiunea de iarnă.

La data de 23.01.2012, a fost identificată o angajată a facultăţii respective, B.M,  care, în schimbul unor sume de bani, i-a facilitat studentului acuzat, dar şi altor studenţi, promovarea unor examene, intervenind pe lângă mai mulţi profesori.

Cu ocazia percheziţiei efectuate la domiciului secretarei, au fost descoperite mai multe documente şi înscrisuri în care erau menţionate persoanele, examenele şi sumele de bani primite şi remise către profesori, stabilindu-se că, în perioada 2011–2012, a primit de la mai mulţi studenţi 12.000 lei pentru a-i ajuta în promovarea unor examene.

Secretara a fost reţinută pentru 24 de ore, însă magistraţii Tribunalului Dolj au teci ca aceasta să fie judecată în stare de liberate însă are interdicţie de a părăsi localitatea pe o perioadă de 30 zile.

>